Murat Çiçek (Gazeteci)

Genel yayın yönetmeni, Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
11 Eylül, 1972
Eğitim
M. Ü. Turizm ve İ. Ü. İşletme
Burç

Gazeteci yazar, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni. 11 Eylül 1972, Adıyaman doğumlu. Babasının devlet memuru olması sebebiyle Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde yaşadı. Adıyaman’da başladığı eğitimini Malatya’da, Diyarbakır Anadolu Lisesinde sürdürdü. Lise eğitimimi Tatvan’ da tamamlamak durumunda kaldı. Yüksek öğretimde iki ayrı bölüm okuyarak, M. Ü. Turizm ve İ. Ü. İşletmeyi tamamladı. Ayrıca 1995 yılında ABD’de, “Televizyon Yayıncılığı” eğitimi gördü.

Murat Çiçek, çeşitli meslekleri düşünmese rağmen, radikal bir kararla gazeteciliğe yöneldi. Gazeteciliğe 1989’da Nokta dergisinde başladı, 1990’da Türkiye gazetesine geçti. Sonraki yıllarda TRT, AA, ATV ve BRT’de görev yaptı.

Aldığı Ödüller Dialog Medya 2000 çalıştı. Halen çalışmalarını 24 TV Genel Yayın Yönetmeni, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarıdır. Kanal 24'te “Günün Manşeti” programını sunuculuğunu yapmaktadır.' Ayrıca Star TV "Yüzleşme” programı yapımcı ve sunucusudur. Fransızca ve İngilizce biliyor.  Bir dönem Beşiktaş'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

KAYNAK: Murat Çiçek Kimdir? (gazeteoku.com, 18 Ocak 2019), Ekranların Sevilen Fenomeni Murat Çiçek (Röportaj: Soner Kartal, cekmekoy2023.com, Çekmeköy 2023 Dergisi 79. Sayısı Temmuz 2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör