Serdar Ayyıldız

Besteci, DJ, Müzik Yapımcısı, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
17 Temmuz, 1979
Burç

DJ, aranjör, besteci, müzik yapımcısı ve müzik eğitmeni – tiyatro oyuncusu. 17 Temmuz 1979, Diyarbakır doğumlu. Müzik kariyerine 1995 yılında radyo DJ'liği yaparak başladı. Daha sonra kulüp DJ'liğine yöneldi. Türkiye'de ve yurt dışında çeşitli etkinliklerde yer aldı. 2000'li yıllarda remix ve prodüksiyon çalışmalarına da başladı. İlk Mash-Up mixini 2006 yılında çıkardı. 2008'de Vaya Con Dios'un "Nah Neh Nah" şarkısına yaptığı remiks, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Mısır, Rusya, Belçika, İtalya ve Fransa radyolarında ilk 10'a kadar yükseldi.

Çalışmalarını Bonzai Music Nemesis başta olmak üzere, Interlabel Records (Jerry Ropero) Essential House Records (Dario Nunez) gibi dünyaca ünlü plak şirketlerinden çıkardı. 2015'te İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bir DJ okulu açtı.

Serdar Ayyıldız, 2019'da Yıldız Tilbe, Ezgi Ayçe, Burcu Güneş, Aynur Aydın, Devrim Gürenç, Seren Uzun, Emin Eminzade, Halil Morkoç, Kerem Keskin, Aliye Mutlu, Mustafa Toklucu, Hazal Güngör ve Özgür Güngör'ün de yer aldığı, 14 şarkıdan oluşan "King of İstanbul" isimli ilk albümünü Arpej Yapım etiketiyle çıkarmıştır. Son olarak 2020 yılında Yeni Dünya Müzik ve DMC (Doğan Music Company) işbirliği ile "WOBBLE (Gypsy Love)" isimli single çalışması yayımlandı.

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Biz Bize Benzeriz / Oyuncu - 2018

 

Diskografi:

 

King of İstanbul (Albüm, 2019)

WOBBLE (Gypsy Love) - Ebru Keskin

Pulim (ft. Seren Uzun)

Uryan Geldim - Burcu Güneş

Cennetlik (ft. Kerem Keskin)

Nothing Left

Halikarnas

El Besito

Yine Tek (Remix) - Ajda Pekkan

Bi Men Maro (Deep Mix) (ft. Burcu Karadağ)

The Voyager

Unutursun Gönlüm (Club Mix) (ft. Yeşim Salkım)

Ragizi Apopse (Remix) - Children Of Revolution

Hayat 2 Bilet (Remix) - Deniz Seki

Acele Etme (Remix) - Hande Yener

İstanbul'da Sonbahar (Remix) - Nil Karaibrahimgil

Vay (Remix) - Sezen Aksu

Reborn (ft. Joe Sebastian Cofie)

DUALIS (Main version)

Şivesi Sensin - Yıldız Tilbe

L'amour (ft. Zeynep Sağdaş)

 

KAYNAKÇA: "'Tüm sevdiklerim yanımda'" (Milliyet, 8 Eylül 2020), Mehmet Emin Demirezen / "'Sadece play'e basarak olmaz'" (Habertürk. 8 Eylül 2020), Damla Kayayerli / "Ev hanımı da DJ olmak istiyor, CEO da" (Sabah, 8 Eylül 2020), "Ünlüler bu albümde" (Hürriyet,  8 Eylül 2020), Serdar Ayyıldız (tiyatrolar.com.tr, 03.06.2021).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör