Mehtap Ar

Oyuncu

Doğum
06 Nisan, 1957
Ölüm
10 Nisan, 2021
Burç
Diğer İsimler
Müjde Ar’ın kızkardeşi

Sinema ve dizi film oyuncusu (D. 6 Nisan 1957, İstanbul – Ö. 10 Nisan 2021, İstanbul). 2008 yılında hayatını kaybeden ünlü şarkı sözü yazarı Aysel Gürel ile Tercüman Gazetesi muhabirlerinden Vedat Akın’ın (Ebrem) kızı, oyuncu Müjde Ar’ın kızkardeşidir. Müjde Ar üç yaşındayken Aysel’le baba Vedat Akın ayrıldı. Ayrıldıklarında annesi Mehtap Ar’a hamileydi. Mehtap Ar, ablası Müjde Ar ile birlikte dedesinin yanında büyüdü.

1974’te Ayrı Dünyalar” adlı sinema filmiyle oyunculuğa başladı. Ar, kariyeri boyunca 27 sinema filmi ve 12 TV dizisinde rol aldı.

2000 yılında “Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu” adı ile çocuk tiyatrosu kurdu, turnelere çıkarak Anadolu’yu dolaştı. Mehtap Ar, ilk evliliğini henüz çok gençken 17 yaşında yaptı. Kısa sürede boşandı. Mehtap Ar’ın ikinci evliliğinden Söz Ar adında bir oğlu var.

 

Vefatı:

 

Son dönemlerinde akciğer kanseri tedavisi gören Mehtap Ar, 10 Nisan 2021 Cumartesi günü İstanbul’da, 64 yaşında iken çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mehtap Ar'ın Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazına oğlu Söz Ar, ablası Müjde Ar, Müjde Ar'ın eşi Ercan Karataş, Türkan Şoray, Emel Müftüoğlu, Nur Sürer, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile sevenleri katıldı. Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Mehtap Ar'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na annesi Aysel Gürel'in yanına defnedildi.

 

Mehtap Ar İçin Ne Dediler?

 

Kardeşini kaybeden Müjde Ar yaptığı açıklamada, 'Bütün arkadaşlarımıza mesaj attık. Açıklamada bulunduk, biliyorsunuz son zamanda yükselen vaka sayısından dolayı dostlarımızı korumak amacıyla daha sonra bir anma gecesi yapacağız. Dostlarımızı oraya bekliyoruz. Tarihi şu an belli değil' dedi.

Son üç ayda zorlu bir süreç geçirdiklerini sözlerine ekleyen Müjde Ar" Benim, eşimin ve Söz'ün 24 saattir telefonları durmuyor. O bizim her şeyimizdi. Kanımızdı, canımızdı. Ama üç ay birlikte çok zor bir süreç geçirdik. Bize hiçbir şey hissettirmemeye çalıştı. Mangal gibi bir yüreği vardı. Ben ve oğlu üzülmesin diye en ağır durumda bile 'Bir şeyim yok' dedi. Geçen Perşembe günü çok ağırlaştı. Hissettik artık. Bir gün içerisinde artık bütün organları dayanamadı. Organ yetmezliğinden gece 03.20'de kaybettik. Herkesin yakını için ölüm çok acı. Ama Mehtap o kadar renkli, o kadar sade, o kadar insancıl bir kişilikti ki onsuz bir hayata alışmak hepimiz için gerçekten çok zor olacak" dedi.

 

"O Çocukların Kalbinde Yaşamaya Devam Edecek"

 

Mehtap Ar'ın oğlu Söz Ar ise "Onun başına son dönemde birkaç tane daha zorluk geldi. Artık buna dayanamaz derken ona da dayandı. Milyonlarca çocuğu kalbine dokunmuş, tiyatro yapmış bir insan. O çocukların kalbinde yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

 

"Hepimizin Çok Sevdiği Bir İnsandı"

 

Oyuncu Türkan Şoray "Allah kuvvet versin. Müjde'ye de dayanma gücü versin. Hepimizin çok sevdiği bir insandı. Müjde'nin de canıydı. Ne kadar çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bir abla olarak bu fedakarlığı görülmemiş bir fedakarlıktı. Her gün yoğun bakımdaydı. Allah gani gani rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Nilgün Belgün:

 

Canım arkadaşım Mehtap...

Biz Aysel, Müjde, Mehtap eski arkadaşlarız birbirini gerçek seven. Hepsiyle ayrı özel dostluğum var. Ama Aysel’le Mehtap aynı evde oturduğu için o zamanlar onlara çok misafir gitmişliğim ve gitmişliğimiz var Attilla Atasoy’la... Üçümüz de iyi arkadaşlardık.

Hepsi ayrı ayrı iyi kalpli insanlardır. Bu fotoğraf da TV8'de Aysel'le Mehtap’ın benim programıma geldikleri kahkahalarla geçen bir günden....

Geriye yaşanan güzel günler ve içten candan atılan mutluluk kahkahaları kalıyor...

Gerisi teferruat oluyor maalesef...

Başımız sağ olsun mekanın cennet olsun Mehtap’ım

 

Atilla Atasoy: Mehtap'ımız Aysel'ine kavuştu...

Itır Esen: Mehtap Ar’ı kaybetmemin derin üzüntüsünü yaşarken canım arkadaşım Müjde Ar’a ve oğlu Söz’e sabır diliyorum.

Tarkan: Çok üzgünüm başımız sağ olsun...

Ajda Pekkan: Çok ama çok üzgünüm. Nurla içinde uyu.

Yaprak Özdemiroğlu: Sevgili Mehtap çok sevdiği anneciğinin yanına gitti.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Roman Havası (Terzi Melahat, TV Dizisi 2014)

Sevda tepesi (Deli Cevriye, TV Dizisi 2005)

Ruhsar (TV Dizisi 1998)

Ağır Roman (Sinema Filmi 1997)

Doyumsuz (Mehtap, Sinema Filmi 1990)

Karılar Koğuşu (Kıvırcık, Sinema Filmi 1990)

Bir Aşk Bin Günah (Gurbet, Sinema Filmi 1989)

Evcilik Oyunu (Kader, Sinema Filmi 1988)

Veda Türküsü (Sinema Filmi 1986)

Çalsın Sazlar (Sinema Filmi 1984)

Kayıp Kızlar (Sinema Filmi 1984)

Beyaz Ölüm (Linda, Sinema Filmi 1983)

Gırgıriye'de Cümbüş (Sevim, Sinema Filmi 1983)

Bataklıkta Bir Gül (Sinema Filmi 1983)

Görgüsüzler (Karadayı’nın Sevgilisi, Sinema Filmi 1982)

Şöhretin Sonu (Sinema Filmi 1981)

Devlet Kuşu (Hülya, Sinema Filmi 1980)

Yorgun Savaşçı (Sinema Filmi 1979)

Kanunsuz sokak (Sinema Filmi 1977)

Adalı Kız (Mehtap, Sinema Filmi 1976)

Darbe (Mehtap, Sinema Filmi 1976)

İki Arkadaş (Mehtap, Sinema Filmi 1977)

Nerde Beles Orda Yerleş (Sinema Filmi 1976)

Öyle Olsun (Dançı, Sinema Filmi 1976)

Amigo Hüsnü (Sekreter, Sinema Filmi 1975)

Ateş Böceği (Jale, Sinema Filmi 1975)

Beş Milyoncuk Borç Verir misin? (Hippi, Sinema Filmi 1975)

Bu Osman Başka Osman (Sinema Filmi 1975)

Pisi Pisi (Meral, Sinema Filmi 1975)

Olmaz Böyle Şey (Sinema Filmi 1975)

Reisin Kızı (Sinema Filmi 1974)

Ayrı Dünyalar (Sinema Filmi 1974)

 

KAYNAK:  Mehtap Ar (imdb.com, 06.04.2021), Mehtap Ar (sinematurk.com, 06.04.2021), Mehtap Ar (diziler.com, 06.04.2021), Mehtap Ar (beyazperde.com, 06.04.2021), Mehtap Ar son yolculuğuna uğurlandı (hürriyet.com.tr, 12.04.2021).

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör