Begüm Günceler

Seslendirme Sanatçısı, Oyuncu, Müzisyen, Eğitimci

Doğum
20 Ağustos, 1986
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Müzikal Tiyatro Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Ex Aşkım Alya. Beni Affet Harika.

Tiyatro ve dizi film oyuncusu, müzisyen, seslendirme sanatçısı, eğitmen. 20 Ağustos 1986 İstanbul doğumlu. Orta ve lise öğrenimini Eyüboğlu Kolejinde tamamlayan Begüm Günceler,  orta birinci sınıftayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Müzikal Tiyatro Bölümüne girdi. Haldun Dormen’in öğretmenliğinde oyunlarda oynarken, hem kolej hem de konservatuvar eğitimine devam etti. Üniversite hayatında Viterbo University Konservatuvarı Musical Theatre ve Dance bölümlerinde çift ana dal yaparak, bölümlerini birincilikle bitirdi.

Her yıl gerçekleştirilen İKSV Tiyatro Festivali’nin açılışında oynanan, müzik direktörlüğünü Selim Atakan’ın ve yönetmenliğini Engin Alkan’ın yapmış olduğu Hekate’nin Şarkısı isimli müzikalde oynadı. 2012 yılında Talimhane Tiyatrosu’na girdi ve Shrek Müzikalinde Prenses Fiona rolünü oynayarak Türkiye’yi gezdi. Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş isimli müzikalde ve Taksim Meydanı müzikalinde halen oynamaya devam etmektedir.

Ayrıca Disney şirketinin çizgi film ve animasyon sinema filmlerinde şarkı söylemekte ve seslendirme yapmakta, Fisher Price oyuncaklarının şarkı ve reklamlarının orijinal Türkiye sesidir. Ayrıca Sabancı Üniversitesi’nin de şan hocasıdır. En iyi animasyon ve En iyi film şarkısı dallarında Oscar almış olan ”Frozen” isimli Disney animasyonunda, ELSA karakterini seslendirmiş ve şarkılarını söylemiştir.

Begüm Günceler, 2011 yılından bu yana Gülsin Gümüş Müzikal Tiyatro Akademisi, Müzikal Bölümünde şan ve acting for singers dersleri vermektedir.

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Broadway'den İstanbul'a Müzikaller / Oyuncu - 2017          

Seni Seviyorum Mükemmelsin, Şimdi Değiş / Oyuncu - 2013          

Taksim Meydanı / Oyuncu - 2013      

Açılış Gösterisi: Hekate'in Şarkısı / Oyuncu - 2010   

Shrek Müzikali / Prenses Fiona

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Ex Aşkım (Alya, TV Dizisi 2021)

Beni Affet (Harika, TV Dizisi 2018)

 

KAYNAK: Begüm Günceler (gulsingumus.com, 08.03..2021), Begüm Günceler (tiyatrolar.com.tr, 08.03..2021), Begüm Günceler (imdb.com, 08.03..2021), Begüm Günceler (sinematurk.com, 08.03.2021), Begüm Günceler (diziseti.tv, 08.03.2021), Begüm Günceler (beyazperde.com, 08.03.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör