Umut Erol

Muhabir, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Gazeteci, muhabir. 1988 Malatya Arapgir doğumlu. İlk ve orta öğretimini Arapgir’de tamamladı. Lise yıllarında tiyatro ve sahne sanatlarıyla ilgilendi. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumakta...

Üniversite eğitimi için 2 yıl Kıbrıs, 3 yıl Kayseri’de yaşadı. Öğrencilik yıllarında kendi radyo programını yaptı. Profesyonel dağcılıkla uğraştı. Derslerden arta kalan zamanlardaysa yerel kanallarda çalışarak gazetecilik mesleğine adım attı.

2011 yılında İstanbul macerası başladı. Kanal 7 haber merkezinde 3 buçuk yıl çalıştı. Daha sonra 24 TV ile yola devam etti. Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçlerde sahada aktif olarak görev aldı. 15 Temmuz darbe girişimi, referandum, seçimler ve terör saldırılarını canlı yayın ve vtr haberlerle yakından takip etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye yönelik operasyonlarında da bölgedeydi. Fırat Kalkanı, İdlib’e intikal, Halep tahliyesi, Zeytindalı Harekatı, Bahar Kalkanı Harekatı’nı bölgedeki izlenimleri ile haberleştirdi. 24 TV’deki 3 buçuk yıllık tecrübesinin ardından ATV Haber merkezinde çalıştı.

Umut Erol, bir doğasever, işten arta kalan zamanını doğada geçirmeyi seviyor. Sinema ve teknoloji özel ilgi alanı. 2020 Aralık ayında itibaren Haber Global muhabiri olarak görev yapmaya başladı.

HAKKINDA: Haber Global Ekran Yüzleri (haberglobal.com.tr, 11.02.2021),  Umut Erol - Television News Reporter (tr.linkedin.com, 11.02.2021), Umut Erol (@umuteroltv) (twitter.com, 11.02.2021), Umut Erol (@umuteroltv) • Instagram (instagram.com, 11.02.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör