Feyza Çıkıntaş Serçe

Araştırmacı Yazar, Ressam, Yönetici

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü
Diğer İsimler
Tarık Çıkıntaş'ın kızı

Araştırmacı yazar, ressam, yönetici. 1963 yılında Diyarbakır' da doğdu. Ünlü mevlüthan ve müzisyen Tarık Çıkıntaş'ın kızıdır. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır'da tamamladı.1981 yılında TC Ziraat Bankasında memur olarak göreve başladı.

1981-2013 yılları arasında görev yaptığı sürecte Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar görev yaptığı bankadan 2013 yılında müdür olarak emekli oldu. Evli olup Büşra ve Buğra adlarında  2 çoçuk annesidir.

Feyza Çıkıntaş, emekli olduktan hemen sonra almış olduğu eğitimle resim çalışmalarına başladı. 2 kişisel sergisi bulunan ve babası gibi müziğe olan düşkünlüğü nedeniyle Diyarbakır 'da faaliyet gösteren korolarda görev aldı. Sanatın her dalını çok seven ve bununla ilgili olarak seramik dersleri alarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Özgür Haber gazetesinde yayınlanan makaleleri ile Diyarbakır örf adet ve geleneklerini ve yetiştirdiği değerlerini yaptığı söyleşilerle köşesine taşıdı. Diyarbakır'ı  kültürünü  yemeklerini çok sevdiği memleketine aşık olduğunu her fırsatta dile getirmektedir. Diktumder üyesi olarak memleketine hizmet vermektedir. 

KAYNAK: Ahmet Alınca (Bilgi teyidi, 22.02.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör