Tanju Yıldırım

Cast Direktörü, Koreograf, Dansçı, Oyuncu, Eğitimci

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Yüksek Bölümü
Diğer İsimler
Öğrenci Evi Fikri

Balet, dans eğitmeni, koreograf / oyuncu, cast ajansı yöneticisi – Tanju Yıldırım Akademi sahibi, tv haber programı sunucusu. 1969 Almanya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Yüksek Bölümünün ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünde yüksek lisans yapmıştır. Konservatuar yıllarında; tiyatro, müzikaller, çeşitli televizyon dizilerinde rol almıştır. Yine aynı yıllarda radyo ve televizyonlarda haber spikerliği ve seslendirme yapmış olup “İstanbul FM, Radyo Kulüp, Kanal D gibi kanallarda yoğun olarak sürdürdüğü çalışmaları sonradan aralıklarla HBB, Karadeniz TV ve Technology Channel’da devam ettirmiştir.

Kendini her zaman bir müzikal oyuncusu olarak gören Tanju Yıldırım bu amaçla müziğin yanı sıra oyunculuk ve dans çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Baleyle uğraşmış ve “Çağdaş Bale Topluluğu” ile İstanbul Festivali’nde dans etmiştir. Baleyle birlikte pantomim ile de ilgilenen Yıldırım, birçok fuar ve açılışta gösteriler yapmıştır. 1997’de tango ile tanışmış ve müzisyen, dansçı olarak tango çalışmalarına başlamıştır. Kısa sürede Arjantin Tangosu’nda önemli bir isim haline gelen Yıldırım, öğrenciler yetiştirmeye, geceler düzenlemeye, değişik projelere imza atmaya başlamıştır.

Avusturyalı “Band-O-Neon” orkestrasından gelen teklifle bu orkestrayla önce şarkıcı ardından da dansçı olarak çalışmaya başlamış ve gerek Avusturya’da gerekse Türkiye’de turneler yapmıştır. Bunun yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında; Ankara, Eskişehir, Paris, New York, Valencia, Viyana, Budapeşte, Selanik gibi şehirlerde workshoplar ve gösteriler gerçekleştirmiştir. Birçok sanat dalıyla uğraşmış olması; onun tangoya yepyeni bir bakış açısı, yepyeni bir soluk getirmesine; müzisyen ve oyuncu yanını da katarak tangoyu yeni anlatım boyutlarına taşımasına ve dünyada eşi olmayan gösteriler gerçekleştirmesine yardımcı olmuştur.

Dans eğitmeni Tanju Yıldırım, oyunculuk çalışmalarına da devam ederek Cemal Reşit Rey sahnesinde gerçekleştirilen “Deli Dolu” müzikalinde başrol; Işıl Kasapoğlu yönetiminde, Semaver Kumpanya’da gerçekleşen “Dido ve Eneas operasında ise “Eneas” rolünü oynamıştır. 2005 yılı ile birlikte İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen “Batı Yakası Hikayesi” müzikalinde rol almaktadır. Öte yandan rol aldığı “Aksigorta” reklam filmindeki dansı ve performansıyla beğeni toplamıştır. Ayrıca rol aldığı ve dans ettiği, Melih Kibar’ın enstrümantal parçası “Sessiz Veda” için çekilen klip ve “Kent” reklam filmi de gerçekleştirdiği prodüksiyonlar arasındadır. Tanju Yıldırım, 1999 yılında Tanguisimo Dans Artistik adlı dans stüdyolarını kurmuştur.

Halen eğitim merkezinde dans tutkunu nesillere yol göstermeye ve eğitim vermeye devam etmektedir.

 

Görev Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Sefiller / Oyuncu -  2019         

Kadın Aklı Erkek Aklı / Koreograf - 2017     

Karar Kimin / Travers - 2015  

Güneş Batarken Bile Büyük / Koreograf - 2014        

Cyrano De Bergerac / Oyuncu - 2013

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Öğrenci Evi (Fikri, TV Dizisi 2021)

Zalim İstanbul (TV Dizisi 2019-2020)

Kardeş Çocukları (TV Dizisi 2019)

Kaçak Gelinler (TV Dizisi 2014)

 

KAYNAK: Kurucu- Tango  Eğitmeni -Tanju Yıldırım (tanjuyildirim.com, 08.02.2021), Tanju Yıldırım (tiyatrolar.com.tr, 08.02.2021), Tanju Yıldırım (imdb.com, 08.02.2021), Tanju Yıldırım (seslendirme.org, 08.02.2021), Tanju Yıldırım (diziseti.tv, 08.02.2021), Tanju Yıldırım (beyazperde.com, 08.02.2021).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör