Moderatör, Sunucu, İçerik Üreticisi, Eğitimci ve Pazarlama Uzmanı. Öğrencilik yıllarında IT Business Weekly ve CHIP dergilerinde bilişim muhabirliği yaparak çalışma hayatına başladı. Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Adobe Systems’de Türkiye, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Ülkelerinden Sorumlu Bölge Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. Adobe’deki “Dijital Dönüşüm” sürecinde pazarlamanın dijitalleştirilmesinde aktif rol aldı. Doğu Avrupa, Türkiye, Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerinden sorumlu e-ticaret platformlarını geliştiren ekiplere liderlik yaptı. Daha sonra Samsung Türkiye’de  kurumsal pazarlama yöneticisi olarak çalıştı.

Show TV ve Skyturk 360’ta yayımlanan, Teknotrend ve Silikon Vadisi teknoloji programlarına, içerik editörü ve yardımcı sunucu şapkalarıyla katkıda bulundu. Zamanın önemli teknoloji haber portallarından Silikonvadisi TV’yi kurdu. Bir yıl gibi kısa bir sürede aylık 1 milyon ziyaretçi barajına ulaşılmasını sağladı. İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında ve önde gelen kurumsal şirketlerde stratejik dijital pazarlama, içerik pazarlaması konularında düzenli eğitimler verdi.

Bugün yerel ve küresel kurumlarda pazarlama danışmanlığı yapıyor. Dijital dönüşüm, dijital üretkenlik, pazarlama ve müşteri stratejileri konularında içerik üretiyor, kurum içi ve sektörel etkinliklerde moderatörlük ve sunuculuk yapıyor, kurumsal eğitimler veriyor.  Amerika’daki silikon vadisine zaman zaman ziyaretlerde bulunuyor; teknoloji ve pazarlama alanındaki liderlerle görüşüyor ve söyleşiler yapıyor. Kurumsal ve bireysel dijital içerik projeleri gerçekleştiriyor. İlham verici hikayelerin peşinden koşuyor. Popüler sektörel yayınlarda makaleler yazıyor. Bir de evindeki stüdyosunda bol bol gitar çalıyor, müzik yapıyor.

KAYNAK: 'Evet' de ve Harekete Geç (YouTube • TEDx Talks,15 Ocak 2020), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 22.05.2022), Hakan Akben ile Başarılı Girişim Tavsiyeleri | Akıllı Hayat (zorlu.com.tr, 22.05.2022), Hakan Akben - (tr.linkedin.com, 22.05.2022), Hakan Akben (medium.com, 22.05.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör