Damla Turgutlu Soybaş

Muhabir, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Sabancı Lisesi
Diğer İsimler
Haber Global muhabiri

Gazeteci, muhabir, tiyatro oyuncusu, sporcu. 1986, İstanbul doğumlu. Sabancı Lisesi mezunu. Profesyonel olarak atletizm ile ilgileniyor. Ortaokul ve lise yıllarından itibaren girdiği yarışlarda kupa ve madalyalar kazandı. 3 yıl tiyatro eğitimi alan Soybaş, çok sayıda oyunda başrol ve yardımcı oyuncu olarak sahneye çıktı. Başkent İletişim Akademisi'nde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Yol ayrımına geldiğinde hayalini kurduğu haberciliği seçti. Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitim gördü. Okulun sosyal kulüplerinde muhabirlik ve fotoğrafçılık yaptı.

Aydın Doğan İletişim yarışmasında yılın televizyon haberi ödülünü kazandı. Ardından, hayalini kurduğu Kanal D Haber Merkezi'ne stajyer olarak adım attı. Soybaş, yaklaşık 2 yıl Kanal D Haber'de staj yaptı. Hem sahada hem de masada çeşitli görevler üstlendi. Stajyer olarak girdiği haber merkezinde 13 yıl çalıştı.

Soybaş, Mehmet Ali Birand'ın yetiştirdiği son öğrenci. Çok sayıda habere, canlı yayına ve özel yayınlara imza attı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptığı haberler ile Haber Kameramanları Derneği tarafından ödüle layık görüldü.

2018 yılında Haber Global ailesine muhabir olarak katıldı. Soybaş, boş zamanlarını çocuğunun eğitimi için çeşitli aktiviteler yaparak geçiriyor. Amatör olarak müzik ile ilgileniyor ve başladığı kitabı tamamlayabilmenin hayalini kuruyor…

Damla Turgutlu, 31 Ağustos 2020 günü Fox Tv kameramanı Mustafa Soybaş’la dünya evine girmiştir.

HAKKINDA: O isim Haber Global'e katıldı! (medyaloji.net,  16.10.2018), Muhabir ve Kameraman Evlenirse: Damla ve Mustafa (Haber Bihter Tunç, dugun.com, 31.08.2020), Haber Global Ekran Yüzleri (haberglobal.com.tr, 11.02.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör