Sena Alkan Öztürk

Muhabir, Gazeteci

Doğum
05 Ekim, 1990
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi
Burç
Diğer İsimler
CNN TÜRK muhabiri

Gazeteci, muhabir. 5 Ekim 1990, Sakarya doğumlu. Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz dili okudu. Ardından eğitimine İngiltere’de devam etti. Cambridge’de ve Bournemouth’da İletişim ve Diplomasi Protokolü üzerine eğitim aldı.

2013 yılında Daily Sabah gazetesinde diplomasi muhabirliği ve seyahat sayfası editörlüğü yapmaya başladı. 2016 yılında Ankara’ya taşındı. Atv – A Haber kanalında diplomasi muhabirliği yaptı. Ardından “Diplomasi Muhabiri” olarak CNN TÜRK kanalına transfer oldu.

Bugüne kadar aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross gibi önemli politika yapıcılar, senatörler, büyükelçilerle özel röportajlar gerçekleştirdi.

Alkan’ın en büyük hassasiyetlerinden biri “Hayvan Hakları”dır. Sokaktaki hayvan dostlarımızın korunması için çeşitli derneklerle projeler yazıyor. Caydırıcı yasalar çıkması için çalışmalar yapıyor. Kadın hakları, kadının toplumdaki yeri için de mücadele veren Alkan, “her eğitimli kadının Cumhuriyet’e borcu vardır” inancıyla kadınların eğitimi ve toplumdaki yeri için çalışmalar yapıyor.

İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Fransızca ve İtalyanca bilen Alkan, Avrupa Birliği Danışmanı Hüseyin Aktürk ile evlidir.

HAKKINDA: Atv- A Haber'den sürpriz ayrılık! Hangi başarılı isim veda etti (medyaradar.com, 6 Haziran 2018), Sena Alkan CNN Türk ile anlaştı! (ulusal.com.tr, 14 Eylül 2018), Ekran Yüzleri (cnnturk.com, 28.01.2021).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör