Dilay Dilaver

Muhabir, Gazeteci

Doğum
21 Ağustos, 1997
Eğitim
Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü
Burç
Diğer İsimler
CNN TÜRK muhabiri.

Gazeteci, muhabir, haber spikeri.21 Ağustos 1997’de İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Küçükyalı Rezan Has Lisesi’nde tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu.

Üniversite yıllarında Uçankuş’ta futbol programı sunarak kariyerine başladı. Çeşitli kanallarda staj yaptıktan sonra 2018 yılında BJK TV’de Spor spikeri ve sunucu olarak çalışmaya başladı. Spikerlik yaparken bir yandan kendi program içeriklerini hazırladı ve editörlük yaptı.

2019 yılının Temmuz ayında CNN TÜRK’te Spor Spikeri olarak göreve başlayan Dilay Dilaver, 9 ay boyunca spor bültenlerini sundu. Daha sonra CNN TÜRK Haber Merkezi’ne geçti. Dilay Dilaver şu anda haber muhabirliği yapmaktadır.

Sinemaya büyük ilgi duyan Dilaver, farklı tarzlarda filmler izlemeyi ve sinema tarihi üzerine araştırmalar yapmayı seviyor. Boş zamanlarında kitap okumayı, spor yapmayı ve yeni yerler keşfetmeyi ihmal etmiyor.

KAYNAK: CNN Türk Muhabiri Dilay Dilaver Kimdir? (tozlumikrofon.com, 21 Ekim 2020), Dilay Dilaver kimdir? Kaç yaşında? (bolgegundem.com, 22 Ekim 2020), Ekran Yüzleri (cnnturk.com, 28.01.2021), Dilay Dilaver (facebook.com, 28.01.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör