Mustafa Erdoğmuş

Banka Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı

Doğum
Eğitim
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Banka Yöneticisi, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi. 1954 yılında Giresun, Şebinkarahisar’da doğdu. 1976 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine girdi ve Ticari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1977 yılında Türkiye Vakıflar Bankası İstanbul Şubesinde memur olarak çalışmaya başladı. Askerlik görevini 1983-1984 yılları arasında Cizre’de asteğmen ve karakol komutanı olarak yaptıktan sonra tekrar Vakıflar Bankasına döndü.

Faizsiz Bankacılığın Türkiye’de faaliyete geçmesi ile Mart 1985 yılında Vakıflar Bankasından ayrılıp Faisal Finans Kurumu A.Ş' ye geçti ve bu kurumun ilk kuruluşunda görev aldı. Kurumun Fon ve Bankacılık Hizmetleri Müdürlüğünde Şef, II. Müdür, Müdür Yrd. Müdür ve Eminönü Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Faizsiz Bankacılıkla ilgili çeşitli seminer ve kurslara katıldı. 1995 yılında yine faizsiz bir kurum olan İhlas Finans Kurumu A.Ş' ye geçti. Bu kurumun kuruluşunda da yer alıp, Merkez ve Cağaloğlu Şube müdürlükleri görevlerinde bulundu. 2001 yılında BDDK’nın İhlas Finansın faaliyetlerini sona erdirmesi ile bu kurumdan ayrılıp iş hayatında özel sektörde devam etti.

Özel Sektörde görev aldığı şirketlerde Yöneticilik, Finans Müdürlüğü, Finans danışmanlığı ve genel koordinatörlük görevlerinde bulundu.

Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’nin 16.10.2015 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Vakıf Katılım’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Aynı zamanda Vakıf Katılım’ın Denetim Komitesi Başkanı ve Kredi Komitesi üyesidir. Halen bu görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: Mustafa Erdoğmuş – Yönetim Kurulu Üyesi (vakifkatilim.com.tr, 25.01.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör