Mehmet Başkak

Psikolog, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü

Psikolog, Eğitmen, Yazar. Malatya'da doğdu. Atatürk Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. Bu yıllarda başladığı gazeteciliğe yaklaşık dört yıl devam etti. Çeşitli yayın organlarında şiir ve makaleleri yayımlandı. Devam eden zamanlarda edebiyat öğretmenliği, eğitim danışmanlığı, eğitim kurumu işletmeciliği/yöneticiliği  yaptı. 2003 yılı itibariyle insan kaynaklarına yönelik, "Endüstriyel Psikoloji", "Davranış Değiştirme ve Geliştirme" ile "İletişim" alanlarına yöneldi, aldığı eğitimlerle yetkinlik alanlarını geliştirdi.

2006 itibariyle; "Yönetici ve Çalışan Psikolojisi", "Kaliteli İnsan İlişkileri" , "Etkili Sunum Teknikleri", "Güzel Konuşma Sanatı" , "İknanın Psikolojisi ", "Liderlik ve Yöneticilik" , "Yetişkinlerde Davranış Değiştirme ve Geliştirme"  ve "Bilimsel Hipnoz, hipnoterapi" gibi konularda uygulamaya dönük çalışmalar, eğitimler, seminerler ve konferanslar gerçekleştirdi.

Haliç Üniversitesinde Psikoloji Lisansı, Arel Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı bitirdi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesinde doktora çalışması devam etmektedir.

"Derin Sıçrayış Hipnoz" adlı kitabı 2009'da basıldı.

KAYNAK: Mehmet Başkak (mehmetbaskak.com, 23.01.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör