Beyhan Budak

Psikolog

Doğum
-
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü

Psikolog. Ankara’da doğdu. İlköğretim ve liseyi aynı şehirde okudu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanarak İstanbul’a geldi. İstanbul’un bilim, kültür ve sanat konusundaki sınırsız imkanlarını sonuna kadar kullandı. Birçok insanla tanıştı, birçok dernekle sosyal projelerde yer aldı. Panel, seminer ve eğitimlere katıldı. Dershanede, kreşlerde, rehabilitasyon merkezinde, hastanelerde stajlar yaptı. İstanbul’da geçen dolu dolu 4 yılın ardından tekrar Ankara’ya döndü. Mezun olduktan bir hafta sonra bir özel eğitim merkezinde işe başladı. Burada bir süre çocuklarla ve aileleriyle çalıştıktan sonra  Tedaş Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Fakat yapmak istediği işin bu olmadığına karar vererek Tedaş’tan istifa edip Sağlık Bakanlığında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Eğitim Araştırma Hastanesinde uzun yıllar çalıştı daha özel sektöre geçiş yaptı.

Lisans eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (2011) ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji (2016) bölümlerinde yüksek lisans yaptı.

TRT Türk’ün Bir Uzman Var Projesinde videolarıyla yer aldı. Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezi bünyesinde belediye personeline ve Keçiörenlilere  eğitim ve seminerler  verdi. 2014 yılı boyunca Trt Radyo 1’de sabit konuk olarak yer aldı. Ayrıca Kuzucuk, Elif’in Düşleri gibi çizgi filmlerin senaryolarına danışmanlık yaptı. Televizyon ve radyo programlarında yer aldı.           

Youtube kanalında her hafta popüler psikoloji ve kişisel gelişim konularında videolar yayınlamakta. Bugüne kadar videoları 1 milyon 300 binden fazla insan tarafından yaklaşık 100 Milyon kez izledi.

Budak,Türk Psikologlar Derneği üyesidir, kurucusu olduğu Fenomen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim merkezinde psikoterapi, psikolojik danışmanlık ve kurumlara eğitim hizmetleri vermektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitapları:

 

Kendine İyi Davran Güzel İnsan -2019

           Senin Suçun Değil - 2020

           

            Aldığı Eğitimler:

§ Şema Terapi Eğitimi (Alp Karaosmanoğlu)

§ Şema Terapi Süpervizyonu (Alp Karaosmanoğlu-Devam ediyor)

§ Bilişsel-Davranışçı Terapi Eğitimi (Hakan Türkçapar)

§ MMPI Eğitimi-(Türk Psikologlar Derneği) Sedat IŞIKLI

§ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitimci Eğitimi

§ EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Eğitimi) (Dilek Gürel)

§ Başkent Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı,

§ Cinsel İşlev Bozuklukluklarında Değerlendirme ve Tedavi Yaklaşımları (Türk Psikologlar Derneği)

§ Okullarda İntihar Davranışının Önlenmesi Eğitimi,

§ Kadına Yönelik Şiddet ve Çözümleri Eğitimi.

§ Sınav Kaygısı ve Sınav Kaygısına Bilişsel Müdahaleler (Türk Psikologlar Derneği)

 

KAYNAKÇA: Beyhan Budak- Hakkımda (beyhanbudak.com, 19.01.2021),Beyhan Budak kimdir? (biletino.com – 19.01.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör