Deniz Depboylu

Sosyal Psikolog, Siyasetçi

Doğum
07 Haziran, 1968
Eğitim
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı
Burç

Psikolojik Danışman; Siyasetçi, XV. ve XVI.  Dönem Aydın Milletvekili. 7 Haziran 1968,  Aydın doğumlu. Baba adı Mustafa, anne adı Hüsniye Fatma. İlk, orta ve lise eğitimlerini Aydın’da tamamladı. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalından mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesinin Aile Danışmanlığı Sertifika programları, Orta Doğu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin düzenlediği Aile ve Evlilik Terapileri eğitimi, Türkiye KDT Derneğinin Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri Birliği (European Association for Behaviour and Cognitive Therapies - EABCT)’nin eğitim standartlarına göre düzenlenen "Kognitif (Bilişsel) ve Davranış Terapileri (KDT)" eğitimlerini aldı.

Sağlık Bakanlığında ve Millî Eğitim Bakanlığında çeşitli kademelerde görev yaptı. Nazilli Kent Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği ve Kadın Meclisi Başkanlığı, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeliği, Nazilli Belediye Meclisi Başkanvekilliği ve MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Deniz Depboylu, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden XV. ve XVI.  Dönem Aydın Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 25. Dönemde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve çeşitli Meclis araştırması komisyonları Üyesi oldu. Depboylu, evli ve 2 çocuk annesidir.

KAYNAK. TBMM Albümü 26. Dönem Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 2018), Deniz Depboylu (tbmm.gov.tr, 19.01.2021), Deniz Depboylu (haberler.com, 19.01.2021),

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör