İbrahim Suat Erbay

Ses Sanatçısı

Doğum
Eğitim
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü

Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı, Neyzen. 1987 yılında Ankara’da doğdu. 2011 Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünden dereceyle mezun oldu.

Önemli bir aile büyüğü olan Hattat, Hâfız ve Neyzen Yusuf Tavaslı’nın yönlendirmesiyle 7 yaşındayken Neyzen Niyâzi Sayın Ekolü’nün temsilcilerinden Ömer Erdoğdular’a ney talebesi oldu. Daha sonra yine aynı ekolün temsilcilerinden Yavuz Akalın ve Sadreddin Özçimi’den feyiz aldı. Konservatuar yıllarında ise Ömer Bildik ile ney sazı eğitimine devam etti.

Ses sanatçılığı ile ilgili olarak Münir Nurettin Selçuk, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Bekir Sıdkı Sezgin ve Kani Karaca gibi Türk Müziğinin önde gelen hanendelerini örnek aldı. Eserlere onların icrâsını örnekleme metoduyla çalıştı. Bu eğitimine konservatuardaki hocaları ve Bekir Sıdkı Sezgin’in talebelerinden M. Sadreddin Özçimi nezâret etti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda sürdürdüğü Ses Sanatçılığı görevinden ayrılarak, TRT’nin 2015 yılında açmış olduğu Yetişmiş Sanatçı sınavına girdi. Sınavı kazanarak, burada Ses Sanatçısı olarak görev yapmaya başladı. Çeşitli albüm ve cd çalışmalarında solist olarak yer aldı.

2020 yılı Mart-Nisan ayları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TRT’nin katkılarıyla düzenlenen 27. İstanbul Türk Müziği Festivalinde “2020 Türk Müziği Erkek Solisti” ödülüne layık görüldü.

İbrahim Suat Erbay, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı olarak musıkî kariyerini sürdürmekte olup, yurtiçi ve yurtdışı birçok etkinliğe katılarak Türk Müziği’nin kitlelerle paylaşılmasına katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

KAYNAK: İbrahim Suat Erbay (13.01.2021).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör