Neşe Dursun

Ses Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü
Diğer İsimler
Neşe Dursun Saraç

Müzisyen, ses sanatçısı. 1974'te Bartın'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Bartın'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Türk sanat müziği ile aktif olarak ilgilenmeye 1991 yılında "Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunda" başladı. Bu koroda Ankara Radyosu kanun sanatçısı ve şeflerinden Gültekin Aydoğdu ile birlikte çalışmalarına devam ederken 1998 yılında TRT'nin açmış olduğu "Türkiye Amatör Ses Yarışmasında" TSM dalında Türkiye birincisi oldu. 

TRT Ankara Radyosu Gençlik korosunda Özgen Gürbüz, Yüksel Kip, Vedat Kaptan Yurdakul, Feruzan Esmergül gibi hocalar gözetiminde 2 yıllık kuramsal ve uygulamalı bir eğitim görürken, eş zamanlı olarak çeşitli korolara devam ederek repertuvar pratiğini geliştirdi. 1999 Kasım ayında TRT Ankara Radyosu'nun açtığı İstisna Akitli Ses Sanatçısı sınavını kazanarak, uzun süre burada pek çok kıymetli sanatçı ve şeflerden yararlandı. 

2007 yılına kadar TRT radyoları ve televizyonlarında birçok programda görev aldı. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu kadrosunda göreve başladı. Kültür Bakanlığı ve çeşitli topluluklarla yapılan CD kayıtlarında solist ve korist olarak görev aldı. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok ülkede gerçekleştirilen konserlerde Kültür Bakanlığını temsilen görev aldı. 

Evlilik nedeniyle 2010 yılında  Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosuna tayin olan sanatçı halen bu koroda görev yapmaktadır. 

Kaynakça: Neşe Dursun (cesmekulturvesanatdernegi.com- 11.01.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör