Sadettin Tantan

Siyaset ve devlet adamı, Emniyet Müdürü, Spor Yöneticisi, Kamu Yöneticisi, İçişleri Bakanı, Belediye Başkanı, Milletvekili

Doğum
Eğitim
Polis Enstitüsü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Kamu Yöneticisi, Spor Yöneticisi, Emniyet Müdürü, Siyaset ve Devlet Adamı, Fatih Belediyesi eski Başkanı, XXI. Dönem İstanbul Milletvekili  - 57. Hükümet İçişleri Bakanı. 1941, Sapanca / Sakarya doğumlu. Baba adı Şükrü, anne adı Nazire. Polis Enstitüsü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdikten sonra Bursa İş İdaresi Enstitüsünde Master yaptı. İngilizce biliyor.

Sadettin Tantan, eğitimini tamamladıktan sonra Giresun ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanı, Fatih Belediye Başkanı, İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Başkanı, Güreş Federasyonu Başkanı olarak görev yaptı.

Sadettin Tantan, 18.04.1999 genel seçimlerinde ANAP’tan XXI. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 57. Hükümette İçişleri Bakanı olarak yer aldı. 2001 yılında partisinden istifa ederek Yurt Partisi’ne geçti. Fatma Tantan ile evli, 8 çocuk babasıdır.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Sadettin Tantan (tbmm.gov.tr, 0812.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör