Nazmi Bilgin

Medya Patronu, Yönetici, Gazeteci

Doğum

Gazeteci, yönetici, editör, medya patronu. 1950 yılında Erzurum'da doğdu. 1950 yılında Erzurum’ da doğdu. Gazeteciliğe 1971 yılında Son Havadis Gazetesinde başladı. 1974 yılında babası Turhan Bilgin ile Güneş Gazetesini kurdu. Bu gazetenin sahipliğini yaparken, Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu.1976 yılında Dünya Gazetesi’inde Haber Müdürü olarak göreve başladı. Aynı gazetede “Olaylar-İnsanlar-Yorumlar” başlığı altında günlük yazılar yazdı.

1980 yılında, Tercüman Gazetesinde göreve başladı. İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü görevlerini yaptı. 1986 yılında TRT-2′nin kuruluşunda bulundu. TRT’ye, 5 yıl “Uzman Haberci” ve “Genel Müdür Danışmanı” olarak hizmet verdi. Çeşitli basın kuruluşları tarafından 6 yıl, Haber-Röportaj ve Röportaj dallarında “Yılın Gazetecisi seçildi.14 yıl, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinden sonra, 1992 yılında ittifakla cemiyete Genel Başkan seçildi.

Bilgin 1992 yılından beri bu görevi sürdürüyor.1997 yılında kuruculuğunu yaptığı Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 2009 yılına kadar Genel Başkanlığını yaptı. BRT Televizyonu Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. Bu kanalda “Zirve” adlı Programı ve TRT-1′de yayınlanan “Politika Kulvarı” adlı programı hazırladı ve sundu. Unesco Türkiye Milli Komitesi Üyeliği ve Denetçiliği görevinde de bulunan Bilgin halen, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Reklam Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürmekte. Evli ve  üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: Nazmi Bilgin (puskulcubşogspot.com, 5 Aralık 2008), Nazmi Bilgin (tgf.com.tr, 24.10.2020).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör