Selçuk Tepeli

Genel yayın yönetmeni, Televizyon haber sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü

Gazeteci, genel yayın yönetmeni, Fox Tv Ana Haber Sunucusu. 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Selçuk Tepeli, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdikten sonra IEP Rennes’de Avrupa Birliği Avrupa’da Sınırlar ve Kamu Hareketleri üzerine mastırı yaptı.

Medya sektöründe Aktüel ve Newsweek Türkiye dergisi yayın yönetmenliğini yapan Selçuk Tepeli, Habertürk yayın danışmanlığı, Gazete Habertürk Hafta Sonu ekleri genel yayın yönetmeni görevlerini yürüttü. Habertürk TV’de Ceyda Karan’la birlikte Eksen adlı programı yapan Selçuk Tepeli, Fatih Altaylı'nın görevi bırakmasından sonra Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Temmuz 2018'de Habertürk gazetesi kapandıktan sonra da bir süre Habertürk TV genel yayın yönetmenliğini yaptı. Birkaç ay önce bu görevi de bırakan Selçuk Tepeli Habertürk TV’de Gün Başlıyor programında sunucu - yorumcu olarak görev yapıyordu.

Fox Ana Haber eski sunucusu Fatih Portakal'ın yerine gelen Selçuk Tepeli, ilk yayınına 7 Eylül 2020 akşamı çıktı.  Eylül 2020 itibariyle görevini sürdürmektedir.

 

RTÜK’ten Ceza Aldı

 

16 Eylül 2020 günü RTÜK’ten SelçukTepeli ve Fox TV’ye ceza verildiği açıklaması yapıldı. Selçuk Tepeli’nin  ana haber bülteninde yüksek otoyol ve köprü ücretlerinden bahsederken “Yani geçen varsa bilir. Orda ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun” şeklindeki sözlerinde geçen “düdüklenmek” ifadesi nedeniyle RTÜK, Fox TV’ye para cezası verdi.

KAYNAK: Selçuk Tepeli kimdir? (sozcu.com.tr, 7 Eylül 2020), Selçuk Tepeli kimdir (hürriyet.com.tr, 8 Eylül 2020), RTÜK'ten Selçuk Tepeli'ye hoş geldin cezası (odatv4.com, 16.09.2020), Selçuk Tepeli Kimdir? (haberler.com, 16.09.2020), Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber'in reytingi belli oldu (cumhuriyet.com.tr, 16.09.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör