Elif Çelik (CEO)

CEO, Eczacı, İş İnsanı

Eğitim
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Diğer İsimler
Elif Çelik (Eczacıbaşı)

Eczacı, İş Kadını, CEO, Eczacıbaşı Topluluğu Sağlık Grubu Başkanı.  1991 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Elif Çelik, iş yaşamına 1992 yılında Deva Holding’de Ürün Müdürü olarak başladı. 1993-2001 yılları arasında Eczacıbaşı-Rhone Poulenc İlaç Pazarlama’da Ürün Müdürü, Grup Ürün Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Çelik, 2001-2006 yılları arasında ise Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’da Pazarlama ve Satış Müdürlüğü görevini üstlendi.

2006 yılında Eczacıbaşı İlaç’ın jenerik ilaç bölümünün Zentiva’ya satış ve entegrasyon proje ekibinde görev alan Çelik, 2007-2010 yılları arasında Eczacıbaşı-Zentiva’da önce Ticari Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür, takiben de ticari ve endüstriyel operasyonlardan sorumlu Ülke Genel Müdürü olarak görev yaptı. Zentiva’nın global düzeyde Sanofi Grubu’na devredilmesiyle birlikte 2010’ da Zentiva-Sanofi Ülke Genel Müdürü görevini üstelenen Elif Çelik, 2011’de Eczacıbaşı-Baxter Genel Müdürü olarak Eczacıbaşı Topluluğu'na geri döndü,

2015 yılında Eczacıbaşı-Baxter’daki görevine ek olarak yeni kurulan Eczacıbaşı-Baxalta Genel Müdürlüğü’nü de üstlendi. Çelik 2016 Nisan ayı itibariyle, Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanlığına atandı.

Harvard Business School ve Sabancı Üniversitesi gibi üniversitelerin stratejik liderlik ve yönetim programlarını tamamlayan Çelik, farklı sektörel örgütlerde kuruluş temsilcisi olarak görev yapmakta, aynı zamanda Eczacıbaşı Topluluğu’nun çeşitli kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliklerini de sürdürmektedir.

Kadınların iş yaşamında ve stratejik karar mekanizmalarında daha çok söz sahibi olmalarına yönelik girişimleriyle öne çıkan Çelik; Eczacıbaşı Topluluğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, TurkishWin, Women Corporate Directors, Yönetim Kurulunda Kadın Programı ve Sabancı Üniversitesi Bağımsız Kadın Direktörler Projesi üyesidir. Ayrıca YGA (Young Guru Academy) platformunda yeni jenerasyon liderlerin yetiştirilmesine yönelik gönüllü çalışmalara destek vermektedir.

 

Ödülleri:

 

Eczacıbaşı Holding Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik, 2017 yılında, her yıl dünyanın dört bir yanından, parçası oldukları kuruluş ya da iş alanlarının ötesinde fark yaratan ve başarılarıyla dikkat çeken isimlerin belirlendiği “40 Women to watch over 40” - “İzlenmesi gereken 40 yaş üzerindeki 40 kadın” organizasyonunun 2017 listesinde yer aldı.

2018 yılında Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarının konuşmacı olarak katıldığı ve ödüllendirildiği ’50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi’ nde açıklanan ’50 Güçlü Kadın CEO arasında yer aldı.

KAYNAK: Eczacıbaşı Topluluğu Sağlık Grubu Başkanlığı'na Elif Çelik atandı (uzmanpara.milliyet.com.tr, 1 Nisan 2016), Fark yaratan 40 kadından biri oldu! (sozcu.com.tr, 11 Ekim 2017), Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! (Hürriyet Haber – hürriyet.com.tr, 05.09.2018), Elif Çelik (eczacibasi.com.tr, 02.09.2020), Elif Çelik - Brand Week Istanbul (brandweekistanbul.com, 02.09.2020), Elif Çelik - Liderlik | Threedconsult (threedconsulting.com, 02.09.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör