Osman Gümüşgül

Araştırmacı Yazar, Akademisyen, Çevirmen

Eğitim
Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu / Spor Yöneticiliği

Akademisyen, Sağlık Bilimleri Doçenti, Araştırmacı Yazar, Çevirmen. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu / Spor Yöneticiliği (2009) mezunu. İngilizce biliyor.

Göreve 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Yüksek lisans çalışmasını (2013) ve doktora çalışmasını (2016), Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Beden Eğitimi ve Spor A.B. Dalında tamamladı.

Aynı fakültede (2018-) ve Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde (2017-2018) Erasmus Fakülte Koordinatörü olarak da görev yaptı

Doç. Dr. Osman Gümüşgül, 2020 yılından itibaren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Yüksek lisans tezi: Avrupa Birliği’ne Üye Ülkelerde ve Türkiye’de Öğrenim Gören Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimi Anlayışlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi. (2013, Kütahya).

 

Doktora Tezi: Futbol seyircilerinde saldırganlık, şiddet ve holiganizme yönelik davranışların önlenmesinde serbest zaman etkinliklerine katılım etkisinin incelenmesi. (2016, Kütahya).

 

Kitaplar:

 

Gumusgul Osman, Ozdilek Cetin. Serbest Zaman Değerlendirme Kapsamında Zaman Yönetimi. Lambert Academic Publishing: Beau Bassin, 2018.

 

Çeviriler:

 

Robert A. Stebbins (2016). Serbest Zaman Fikri: Temel İlkeler. Çevirenler: Mehmet Demirel, Nurullah Emir Ekinci, Ümit Doğan Üstün, Utku Işık, Osman Gümüşgül. Ankara: Spor Yayınevi.

 

KAYNAK: Doç. Dr. Osman Gümüşgül (portal.dpu.edu.
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör