Berna Kumaş Sipahi

İletişimci, Yazar, Edebiyatçı

Eğitim
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü

Kurumsal İletişim Uzmanı, Yazar, Edebiyatçı. Trabzonlu anne babanın ortanca çocuğu olarak İzmir’de dünyaya geldi. Eğitimine İzmir Özel Türk Koleji’nde başlamış, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde devam etmiş, ardında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kitle İletişim Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmıştır. “Türk kadınının siyasal hayata katılımı ve siyasal davranışı” konusunda tezi olan yazar, 30 yıla yakın zamandır çeşitli şirketlerde iletişim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Halen Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Arkas Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapan ve kendini en iyi ifade etme biçimini yazmak olarak gören Berna Kumaş Sipahi, 2010’da kurduğu  sirkadinlar.com isimli kadın portalını da yönetmektedir.

Berna Kumaş Sipahi, ülkemizde kadın olmanın birçok zorlukla başa çıkmak olduğunu, ancak yetişme döneminde de çalışma hayatında da bu dezavantajı yaşamadığını düşünen şanslı kadınlardan. Kendisinin sahip olduğu bu şansa sahip olmayan hemcinslerinin durumuna dikkat çekme gayreti, hayatının her döneminde hedefleri arasında olmuştur.

Gazeteci Deniz Sipahi’yle evli ve Atlas isimli bir oğlu olan yazar, oğlunun doğumuyla birlikte hobi olarak “Atlas’ın Masalları” adıyla çocuk masalları yazmaya başlamıştır.

 

KİTAPLARI:

 

Roman:

 

Gökten Üç Elma Düşmüyor (2017)

Bir Günah Bir Sevap (2019)

 

Çocuk Kitapları:

 

Atlas'ın Dünyası – Haydi Sohbet Edelim

Takıma Yeni Üye - Atlas'ın Dünyası

Atlas'ın Dünyası - Çevremizi Tanıyalım

Atlas'ın Dünyası - Mutlu Çocuklar Takımı

 

KAYNAK: Kurumsal İletişimin Markası - Ben TV kanalben.com, 5 Şubat 2013), Berna Kumas - Director - Arkas Holding (tr.linkedin.com, 09.08.2020), Berna Kumaş Sipahi (1000kitap.com, 09.08.2020), Berna Kumaş Sipahi (kidega.com, 09.08.2020), Berna Kumaş Sipahi (sozcukitabevi.com, 09.08.2020), Doğan Kitap • Berna Kumaş Sipahi (dogankitap.com.tr, 09.08.2020), Berna Kumaş Sipahi (kitapyurdu.com, 09.08.2020), Berna Kumaş Sipahi (dr.com.tr, 09.08.2020).

 

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör