Ayşe Zamanpur

Girişimci, Anı Yazarı, İş İnsanı

Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi

İş Kadını, Girişimci, Silk and Cashmere markasının kurucusu, anı yazarı. Robert Kolejini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesinden mezun oldu. Türkiye Şişecam’da planlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra Galleria’da Benetton bayisi açtı. Evli ve 2 çocuk annesi başarılı bir kadın.

1922’de İç Moğolistan’a yaptığı yolculuktan sonra kaşmirin ana vatanını tanıdı ve Silk and Cashmere markasını yarattı.

Ardından aynı yıl içerisinde Zürih’te ilk mağazasının açılışını yaptı. Girişimcilik alanında çok başarılı olan Zamanpur, yıllar içinde markasını 26 ülkede 200’e yakın satış noktasına ulaştırdı.

Marka; oldukça başarılı ürünler içeriyor. Kaşmirden yapılmış kadın ve erkek kıyafetleri,aksesuarları,ev tekstili ve kişisel bakım ürünlerini içeriyor. İnternet sitesinden online alışveriş de yapılıyor. Silk and Cashmere denilince ismi kalite ile anılıyor.

Ayşen Zamanpur’u yurt dışında ”Dünyayı fetheden kaşmirci” olarak tanıyorlar.

Silk&Cashmere markasının elde ettiği başarı sekiz bilimsel kitaba konu olmuş, hakkında on iki ayrı defa yüksek lisans bir kere ise doktora tezi hazırlanmış. Şimdilerde ise üniversitede vaka çalışması olarak okutuluyormuş.

İçindeki başarılı girişimci ruhunu durduramayan Zamanpur, turizm sektörüne el atmayı da planlıyor. İstanbul ve Gökçeada’da kaşmirin otelini yapmayı planlıyor. Konuşmalarında başarıları risk almasına ve kafasına koyduğu işi yapmaya bağlıyor ve teorik bilgilerden çok insanın gerçek hayatta çalışarak öğrendiğini söylüyor.

Girişimcilik ve markalaşma adı altında onlarca ödül aldı, son olarak ABD’nin ‘Mükemmel Girişimcilik’ ödülünü kazandı.

Silk and Cashmere’de bayrak değişimi yaşandı. Ayşen Zamanpur, Silk and Cashmere’i çocuklarına devretti. Ferhat Zamanpur, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren şirketin CEO’su olarak göreve başladı. Yasemin Zamanpur ise 1 Ocak 2020'den itibaren Kreatif Direktör görevini üstlendi.

Ayşe Zamanpur, 2012 yılında bu yola nasıl çıktığı, başarıları ve markalaşma öyküsü Kaşmir Yolu adında 270 sayfalık bir kitapta anlattı.

 

KAYNAK: Ayşen Zamanpur: “Kaşmirciye kaşmir satacağız!” (Röportaj, haberturk.com, 29 Ocak 2015), Silk and Cashmere Kurucusu Ayşen Zamanpur Kimdir ? (amfiweb.net, 1 Kasım 2018), Ayşen Zamanpur, Silk and Cashmere’i çocuklarına devretti (sozcu.com.tr, 14 Ocak 2020), Dünyanın en sevilen kaşmir markası - Silk and Cashmere (silkandcashmere.com, 14 Ocak 2020), Aysen Zamanpur - Founder and Ceo - Silk and Cashmere (tr.linkedin.com, 14 Ocak 2020), Ayşen Zamanpur kimdir? (istekadinlar.com, 14 Ocak 2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör