Ali Atilla Sütşurup

Besteci, Saz Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
15 Ağustos, 1968
Eğitim
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü
Burç

Müzisyen, Besteci, Ritm Saz Sanatçısı. 15 Ağustos 1968 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Diyarbakır’da tamamladı. 1993 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. İlk musiki terbiyeyi ailesinden, Musiki bilgilerimi ise Diyarbakır Musiki Cemiyeti şefi A. Gani TAKMAZ'dan aldı. Çeşitli amatör koro ve cemiyetlerde çalıştı.

1991 yılında Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği korosuna misafir sanatçı olarak girdi. burada koro şefi Ümit ATALAY'dan usul ve ritim uygulama, Burhan DURUCU ve Zafer Döner’den nota, solfej ve nazariyat dersleri aldı.

1992 yılında Kültür Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak Edime Devlet Türk Müziği Topluluğu'na atandı. Görev yaptığı yıllarda Kutsi SEZGIN ile klasik Türk müziği bilgilerimi ilerletti. 1998 yılında Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosuna tayin oldu.

Birçok ödülün sahibi Ali Atilla Sütşurup, “Öğrenmenin sonu yoktur” ilkesinden hareketle korodaki görevine devam ederken de hocalarından almış olduğu bilgileri yetişmekte olan arkadaşlarına büyük bir zevkle aktarmaya çalışıyor. Halen Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda ritm saz sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. Bu koroda 10 yıl, Edime Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda ise 3 yıl sanat kurulu üyeliği yapmıştır. 2000 yılından beri MESAM üyesidir.

7 adet bestesi TRT Repertuar Kurulu’ndan onaylanmıştır. Bunlar sırasıyla:

 

1) Elif  Kızın Yüreğinde Ateş Var (Hüseynî)

2) Yenildim Yoruldum Boşaymış Çabam (Saba)

3) Davetsiz İzinsiz Gönlüme Girdin (Kürdilihicazkar)

4) Peşinde koşmaktan (Muhayyer)

5) Sevgi Çiçekleri (Rast)

6) Ay Melek (Suzinak)

7) Baharın Bir başka (Hüseynî)

 

Aldığı Ödüller:

 

İlk ciddi beste çalışması; Elif Kız adlı Hüseyni şarkıdır. Bu şarkıyla 2001 Akçay Şairler ve Bestekarlar Festivalinde 3. oldu. Aynı yarışmada Sevgi Çiçekleri adlı şiiriyle mansiyon ödülü aldı.

2002 yılında Körfez Belediyesinin düzenlediği 1. Türk Sanat Müziği beste yarışmasında Ağlıyormuşsun adlı Hicaz şarkıyla 3.'lük ödülü aldı.

2003 yılında 12. si düzenlenen Akçay Şairler ve Bestekarlar Festivalinde Beyhude adlı Saba şarkısıyla 2.'lik; aynı yarışmada Aymelek adlı Suzinak şarkıyla da jüri özel ödülünü aldı.

2004 yılında Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği beste yarışmasında Böyle Giderse adlı Hicaz şarkıyla mansiyon ödülü aldı.

2004 yılında 13.'sü düzenlenen Akçay Şairler ve Bestekarlar Festivalinde sözleri de kendisine ait olan Sevgi çiçekler' adlı Rast fanteziyle l.'lik ödülünü aldı.

Aynı yarışmada Güzel Adana adlı Hüseyni şarkıyla 2.'lik ödülü aldı.

2005 yılında 14.'sü düzenlenen Akçay Şairler ve Bestekarlar Festivalinde Ağlarsın adlı Hicaz şarkıyla 2.'lik; yine aynı yarışmada Haberin Olsun adlı Muhayyer şarkıyla mansiyon ödülü aldı. 2007 yılında düzenlenen Akçay Şairler ve Bestekarlar Festivalinde Ne Yazar adlı Kürdilihicazkar şarkıyla 2.'lik ödülü aldı.

KAYNAK: Zayıflamasını Hastane Odasında Konserle Kutladı (haberler.com, 30 Mart 2013), Adana´nın Kurtuluşu Şarkıyla Kut landı (yeniadana.net, 11 Ocak 2016), Ali Atilla Sütşurup (divanmakam.com, 20 Kasım 2019),Kadromuz - Ali Atilla Sütşurup (diyarbakirdevletkorosu.gov.tr, 28.07.2020), Yenildim Yıkıldım Boşaymış Çabam - Ali Atilla Sütşurup - Saba (divanmakam.com, 28.07.2020), A.Atilla Sütşurup Besteleri - Türk Sanat Musikisi (projetsm.com, 28.07.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör