Levent Dölek

Fahri Konsolos, Ziraat Mühendisi, İş İnsanı

Doğum
31 Mart, 1967
Eğitim
Çukurova Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Burç

Ziraat Mühendisi, Fahri Konsolos, İş Adamı. 31 Mart 1967 tarihinde Mersin’de doğdu. İki çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Dölek sürekli Mersin’de ikamet etti. İlk,orta ve lise eğitimini yine Mersin’de tamamladı. 2011 yılında hayatını Rovena Ulqinaku ile birleştirdi.

Levent Dölek, 1984 yılında geçirdiği bir deniz kazası sonucu boynundan aşağısı felç oldu ve hala bu şekilde yaşamını sürdürmektedir.1985 yılında Ankara Rehabilitasyon Merkezi yoğun bakımında ellerini kullanamadan girdiği üniversite sınavında üçüncülükle Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı. Üniversitenin erişilebilir olmaması sebebiyle eğitimine devam edemedi. O yıllarda Mersin’e yakın erişilebilir tek üniversite olması sebebiyle Çukurova Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünü kazanarak Ziraat Mühendisliği diplomasını almaya hak kazandı. Staj eğitimini Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığın’da yaptı. Daha sonra denizcilik sektörüne merak salınca, İngiltere’de ki ”Instute of Chartered and Shipbrokers‘’ okulunu da bitirerek ”Uluslararası kuru yük gemi taşımacılığı ve kiralaması’’ üzerine diplomasını aldı. 2014 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilerek aktif siyaset hayatına adım atınca, İngiltere Oxford Üniversitesinde Politika bölümünden ‘’Küreselleşme” üzerine kısa dönem eğitimi almaya karar verdi ve bu eğitimi de başarıyla tamamlayarak sertifikasını almıştır.

Eurotrade firmasının yönetim kurulu başkanı olup; uluslararası kuru yük taşımacılığı, dış ticaret ve yatırım danışmanlığı yapmakta olup aynı zamanda yeme içme sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin (Pier Garden Fish&Steak House) de iştirakçsidir.

2012 yılında Arnavutluk Mersin Fahri Konsolosu olarak atandı ve Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Mersin İl Başkanlığına seçildi.

2015 yılında Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Üyesi oldu.

 

Çalışmalar Yaptığı Kurumlar

 

Arnavutluk Mersin Fahri Konsolosu

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Mersin İl Başkanı

Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Üyesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi

Mersin Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi

Mersini Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı

Mersin Yelken Klübü Başkan Yardımcısı

 

KAYNAK: levent Dölek resmi web sitesi - Hakkımda (leventdolek.com, 27.07.2020).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör