Rıdvan Akbaş

Müezzin, Din Adamı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Diğer İsimler
Ayasofya Camii Müezzini

Din Adamı, Müzisyen, Ayasofya Camii Müezzini. 1991 yılında Sinop Durağan Kaplangı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde tamamladıktan sonra Sinop'un Durağan ilçesinde yatılı olarak ortaokulu bitirdi. Lise eğitimi için Sinop'a giden Akbaş Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam etti.

İmam hatip lisesi öğrencisi olduğu 2009 yılında liseler arası Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti. Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra imam hatip olarak Bartın'da görev yaptı. Akbaş, müezzin kayyım olarak İzmir'in Çeşme ve Konak ilçelerinde hizmet verdi. Bu sırada lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Temel İslam Bilimleri alanında yüksek lisansını devam ettiren Akbaş, ayrıca 2015'te Diyanet İşleri Başkanlığınca, Din Görevlileri arasında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınan namazı ile yeniden ibadete açılan Ayasofya Camiine Diyanet İşleri Başkanlığınca Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Alpcan Çelik ve Rıdvan Akbaş ise müezzin olarak atandılar.

KAYNAK: Ayasofya müezzini Rıdvan Akbaş kimdir? (star.com.tr, 23.07.2020), Ayasofya Camii'nde görevlendirilen imam ve müezzinler hem ülke hem dünya açısından tarihi bir sorumluluğu üstlendi (tgrthaber.com.tr, 24.07.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör