Hafız İbrahim Topçuoğlu

İmam-Hatip, Din Adamı

Doğum
Eğitim
İstanbul İlahiyat Fakültesi
Diğer İsimler
Ayasofya Camii İmamı

Din Adamı, Ayasofya Camii İmam Hatibi. 2009 yılında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincisi olan kurra hafız Bünyamin Topçuoğlu, 1980 yılında Erzurum'da dünyaya geldi.

Hafızlık öğrenimini 11 ay gibi kısa bir sürede Erzurum'da tamamladı. İstanbul Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi'nde Kıraat bölümünden mezun oldu. 3 Türkiye birinciliği kazanan Topçuoğlu Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ve 10. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışmasında, Güzel Okuma dalında dünya birinciliğine sahiptir. Topçuoğlu evli olup 3 çocuk babasıdır.

İstanbul İlahiyat Fakültesi mezunu olan Hafız Topçuoğlu, 6 yıl Fatih Camisi imam hatipliğini yaptı.

24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınan namazı ile yeniden ibadete açılan Ayasofya Camiine Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincilikleri bulunan Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu imam-hatip olarak atandı.

KAYNAK: Ayasofya Camii'nde görevlendirilen imam ve müezzinler hem ülke hem dünya açısından tarihi bir sorumluluğu üstlendi (tgrthaber.com.tr, 24.07.2020), Bünyamin Topçuoğlu kimdir?. (ahaber.com.tr, 24.07.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör