Metin Fadıllıoğlu

Girişimci, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Galatasaray Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu

İş adamı, Girişimci. 1957, Malatya doğumlu.  İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Freiburg Üniversitesi’nde başlamış olan Fadıllıoğlu, daha sonra İstanbul Galatasaray Yüksek İktisat ve Ticaret Okuluna devam ederek İşletme ve İktisadi İdareciliği Bölümünden 1966 yılında mezun olmuştur.

Metin Fadıllıoğlu 60’lı yıllardan beri Türkiye’de çığır açan restaurantlar ve gece klüplerinin tasarımcısı olmuştur. 1994’den beri sivil toplum kuruluşlarının etkisini artıracak faaliyetlere katılmakta ve bu vesileyle Türk toplumumum elit kesimlerinde bu kuruluşlara dair farkındalık yaratmaktadır.

Fadıllıoğlu, analitik düşünce üzerine projeler yürütmüştür. Ayrıca dinin özü ve geleneklerin etkisi ile aldığı halinin ayrıştırılması ekseninde, İstanbul’da felsefe, tarih ve teoloji konularını tartışmak üzere etkinlikler düzenlemektedir.

Etiler ve Büyükdere Şamdan, Etiler 29, Ulus 29, Vaniköy 29, Çubuklu 29, Plaza, Taxim Night Park, Beymen Brasserie ve Florya Walk-in 29 gibi mekanların kurucusu Fadıllıoğlu, 2017 yılında meslekte 48'inci yılını sürdürürken hisselerinin bir bölümünü satıp, nispeten emekliye ayrıldı.

KAYNAK: Ünlü iş adamı hisselerini satıp, emekliye ayrıldı (18 Ocak 2017), Global İlişkiler Forumu -  Üyeler (gif.org.tr, 21.03.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör