Seyfi Dursunoğlu

Televizyon Programı Sunucusu, Şarkıcı, Şovmen

Doğum
01 Ekim, 1932
Ölüm
17 Temmuz, 2020
Eğitim
Boğaziçi Lisesi
Burç
Diğer İsimler
Huysuz Virjin

Şarkıcı, Şovmen, Tv Programı Sunucusu, (D. 1 Ekim 1932, Trabzon – Ö. 17 Temmuz 2020, İstanbul). Sahne adı olarak eski bir kantocu olan Huysuz Virjin adını kullandı. 1932 yılında Trabzon’da doğdu. Çocukluğu 5-6 yaşına kadar Trabzon’da, sonra da İstanbul’da bir aile ortamında geçti. Daha sonra babasının isteğiyle Heybeliada Askeri Deniz Lisesinde yatılı olarak okumaya başladı.

Ancak bir süre sonra bu okuldan ayrıldı ve Boğaziçi Lisesinden mezun oldu. İngiliz Filolojisinde başladığı üniversite öğrenimini ise maddi sıkıntılar nedeniyle yarım bıraktı. Askerliğini Tuzla ve Hadımköy’de yedek subay olarak tamamladıktan sonra SSK’da 18 yıl devlet memurluğu yaptı.

Sonra işinden ayrıldı ve 1970’te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı. Önce küçük kulüplerde sahneye çıktı. Ardından her yıl İzmir Fuarı’nda sahne almaya başlayınca ünü günden güne yayıldı. Seyfi Dursunoğlu, “Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. Tek kanalın seyredildiği bu dönemde Türk halkı, Dursunoğlu’nun Serengil’e verdiği esprili cevapları çok sevdi.

1970 yılında Huysuz Virjin’in doğumuyla memuriyet yaşamını bitiren Seyfi Dursunoğlu böylece gösteri dünyasına ve sanat yaşamına ilk adımını attı.

Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı; ama ünü ağızdan ağıza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklifler aldı. Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin en büyük solistleriyle paylaştı.

2012'de Show TV'de yayınlanan “Huysuz'la Dans Eder misin?” programını sundu. Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dile getirmişti.

 

İlk Plak 50 Yıl Önce

 

1970’lerde “Huysuz Virjin 1.” adında bir kanto plağı yaptı. Ardından, Huysuz Show adlı programıyla televizyonlarda yer aldı. Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jüri üyeliği de yaptı.

 

‘Katina’nın elinde makası’nı en son 8 yıl önce söyledi

 

Seyfi Dursunoğlu, 2012 yılında Star TV’de “Benzemez Kimse Sana” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapmayacağını ilan etti. Dursunoğlu tangosunu dillerden düşmeyen “Katina” şarkısıyla son kez söyledi:

 

“Ahhh... Katinanın elinde makası, Biçemez ah biçemez

Katinanın elinde makası, Biçemez ah biçemez

Biçmesini bilmez yavrum gülüm katinam, Getir biçeyim, getir biçeyim.

Biçmesini bilmez gülüm mori katinam, Getir biçeyim, getir biçeyim...”

 

Ünlü sanatçı Seyfi Dursunoğlu, 8 yıl önce 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını açıklamıştı.

 

Sunduğu Programlar

 

Huysuz ve Tatlı Kadın

Huysuz Şimdi Hostes

Popstar Türkiye

Huysuz’la Dans Eder Misin?

Benzemez Kimse Sana

Benimle Dans Eder Misin?

Huysuz’la Görücü Usulü

 

1970'lerden 2000'lere kadar sürdürdüğü eğlence programları ile Türkiye'de televizyonların tanınan bir eğlence figürü hâline geldi.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Benzemez Kimse Sana (TV Dizisi, 2012)

İmkansız Aşk (TV Dizisi, Komşu, 2006)

Avrupa Yakasi (TV dizisi, Süheyla, 2005 )

Melek Yüzlü Cani (Seyfi, 1986)

Nokta ile Virgül Paldır Küldür (1979)

Sarhoş (1977)

Vefatı:

 

Huysuz Virjin’ karakteriyle gönüllerde taht kuran sanatçı Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz 2020, Cuma günü Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde KOAH ve zatüree hastalıklarından kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu.

Mirasını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışladı.

Dursunoğlu, yaptığı bir röportajda, mirasıyla ilgili bir soruya "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na yaptığım bağışla ilgili çok konuşulsun duyulsun istemedim. Bazı kişiler diyorlar ki bir sene para almadan onlar için program yaparım, çalışırım. Ama önemli olan bedava program yapmak değil, nakit para bağışı da yapmak. Ben hem para veririm hem de gerekirse program yaparım. Ben mirasımı onlara bağışladım." demişti.

 

“Mirasımı Kimse Bölüşemeyecek”

 

"Ben öldükten sonra kimse mirasımı bölüşemeyecek." diyen Dursunoğlu, "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağış yapmaya kara vermem çok enteresan oldu. Benim telefon numaram ile onların numarası arasında bir rakam farkı var. Ve her sabah ben Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı mı diye uyandırılıyordum. Birçok kişi arıyordu. Bir gün onları arayıp uyardım telefonlarımız benziyor birimiz değiştirelim diye. Onlar da beni vakfa davet ettiler konuşmak üzere. Orada bana yaptıkları işlerin görüntülerini izlettiler ve çok etkilendim. Onları iki sene gizli takibe aldım ve böyle bir bağış yapma kararı aldım" şeklinde cevap vermişti.

 

KAYNAKÇA: Seyfi Dursunoğlu kaç yaşındaydı, neden öldü? Seyfi Dursunoğlu biyografisi (milliyet.com.tr, 18.07.2020), Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti! Güle güle Huysuz Virjin (hurriyet.com.tr, 18.07.2020), Seyfi Dursunoğlu (imdb.com, 18.07.2020), Seyfi Dursunoğlu kimdir? Huysuz Virjin (sozcu.com.tr, 18.07.2020), 'Huysuz Virjin' olarak tanınan Seyfi Dursunoğlu ... (sabah.com.tr, 18.07.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör