Didem Engin

Endüstri Mühendisi, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
13 Haziran, 1977
Eğitim
Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
Burç

Endüstri Mühendisi, İş Kadını, Siyasetçi, XXV. ve XXVI. Dönem İstanbul Milletvekili. 13 Haziran 1977'de Ankara'da doğdu. Baba adı Fazıl Mümtaz, anne adı Meral'dir. Ankara'da Fransız Charles de Gaulle Lisesi ve sonrasında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü ikincilikle bitirdi. Avrupa Komisyonunun Jean Monnet bursunu kazanarak, Belçika'daki College of Europe'da Avrupa Ekonomisi üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi Finans ve İhale Biriminin kurulmasında görev aldı. 26 yaşındayken ekonomi ve yatırım danışmanlığı yapan bir danışmanlık şirketi kurdu. Ekonomik ve sosyal içerikli bölgesel ve kırsal kalkınma alanlarında çok sayıda projenin içinde yer aldı. Kamu kurumlarının AB'ye uyum sürecinde yeniden yapılandırılmalarına yönelik projeleri yönetti. Türkiye'deki sanayicilerin Avrupa, Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika'ya ihracatlarını artırmalarına destek oldu.

Ülkemizde yeni teknolojilerin geliştirilmesini ve istihdamın artmasını sağlayacak doğrudan yatırımları teşvik etmek amacıyla kapsamlı İngilizce sektörel raporlar hazırladı, yurt dışında sunumlar yaptı. Kamu kurumu olan Hong Kong Yatırım Ajansının Türkiye Başdanışmanlığını 6 sene yürüttü. İş konseylerinin yürütme kurullarında görev aldı. Türk- Fransız, Türk-Çin, Türk-Hint ve Türk-Hong Kong İş Konseylerinin Başkan Yardımcılığını yaptı; Türk-İngiliz ve Türk-Alman İş Konseylerinde Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.

Didem Engin, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXV. ve XXVI. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde İspanyolca ve Latince bilen Engin, bekârdır.

Didem Engin'in 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Cumhurbaşkanlığı için aday adayı olduğunu açıklaması medyada geniş yer almıştı.

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Didem Engin'in hayatı (hurriyet.com.tr,  20 Nisan 2018),TBMM Albümü 25. Dönem (tbmm.gov.tr, 18.11.2019), Didem Engin - Türkiye Büyük Millet Meclisi (tbmm.gov.tr, 14.07.2020), Didem Engin Kimdir? (haberler.com, 14.07.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör