Ferhat Encu

Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
05 Ağustos, 1985
Eğitim
Lise mezunu
Burç

Serbest Meslek Mensubu, Siyasetçi, XXV. ve XXVI. Dönem Şırnak Milletvekili. 5 Ağustos 1985'te Şırnak Uludere'de doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Halime'dir. Çok iyi düzeyde Kürtçe bilen Encu, bekârdır.

Lise öğrenimini Gülyazı Çok Programlı Lisesinde tamamladı. 2009 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünde başladığı üniversite eğitimine ara verdi. Serbest meslek mensubu olarak ticaretle uğraştı.

Ferhat Encu, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden XXV. ve XXVI. Dönem Şırnak Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Ferhat Encü'nün milletvekilliği, 6 Şubat 2018 günü TBM  kararıyla “Anayasanın 76. Maddesi kapsamında milletvekilliği seçilmeye engel bir suça ilişkin olan ve Anayasanın 84. Maddesinin ikinci fıkrası gereğince bilgiye sunulan terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 yıl 9 ay cezalandırılmasına dair kesinleşmiş mahkeme kararı doğrultusunda” gerekçe gösterilerek düşürüldü.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ferhat Encü,  hakkında “Halkı askerlikten soğutma, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, askeri yasak bölgelere girmek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs “suçlamasıyla fezleke bulunuyordu.

KAYNAK: Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklaması – TBMM (tbmm.gov.tr, 6 Şubat 2018), HDP’li Ferhat Encü’nün milletvekilliği düşürüldü (sozcu.com.tr, 6 Şubat 2018), TBMM Albümü 25. Dönem (tbmm.gov.tr, 18.11.2019), Ferhat ENCU – Tbmm (tbmm.gov.tr, 12.07.2020).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör