Bekir Sobacı

Sanayici, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi

Sanayici / İş Adamı, Siyasetçi, XX ve XXI inci Dönem Tokat Milletvekili. 1953, Niksar / Tokat doğumlu. Baba adı Mehmet, anne adı Nezaket. Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Farsça, Arapça biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.      

Bekir Sobacı, 24.12.1995 genel seçimlerinde Refah Partisinden, 18.04.1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisinden XX ve XXI inci Dönem Tokat Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Meclis genel kurulunda yaptığı bir konuşmada yer alan “Sütü bozuk 28 Şubat süreci...” sözleri üzerine hakkında soruşturma açıldı. Bu soruşturma sonucu Milletvekilliği düşürüldü. Bu karar kayıtlarda şöyle yer aldı: TC Anayasasının 84.md./son fıkrası hükmü gereğince milletvekilliği 05.01.2002 tarihinde sona ermiştir.”

KAYNAK: TBMM'de Sobacı krizi (yenisafak.com, 13 Nisan 2001), FP Sobacı için inceleme başlattı – NTV (arsiv.ntv.com.tr, 13 Nisan 2001, erişim 13 Nisan 2020), Vekilliği düşürüldü sütçü oldu! (internethaber.com, 27 Şubat 2006), TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Bekir Sobacı haberleri (haksozhaber.net, 13 Nisan 2020).

FP SOBACI İÇİN İNCELEME BAŞLATTI

Fazilet Partisi de, Tokat Milletvekili Bekir Sobacı hakkında ilgili inceleme başlattı.

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç yaptığı açıklamada, Genel Başkan Recai Kutan’ın talebi doğrultusunda başlatılan incelemede, Bekir Sobacı’nın ifadesinin alınacağını söyledi. Arınç, Sobacı’nın takındığı üslup ve kullandığı kelimelerin yanlış olduğunu belirterek, “Meramını başka kelimelerle ifade edebilirdi” dedi.

 Arınç, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu’nun sözlerine de katılmadıklarını dile getirdi.

Arınç, TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşması gerginliğe neden olan Sobacı’nın, “eendi üslubu içinde konuştuğunu, böyle bir konuşmanın yanlış ve talihsiz” olduğunu söyledi.

Arınç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, partisine mensup Tokat Milletvekili Bekir Sobacı’nın dün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya değindi. Sobacı’nın dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya rağmen gazetelerin konuyu infial doğurucu şekilde sütunlarına taşıdığını ileri süren Arınç, “Sayın Sobacı, dün akşam şahsı adına söz alarak kendi üslubu içinde konuşmuştur. Meramını başka türlü ifade edebilirdi. Böyle bir konuşma yanlıştır, talihsizliktir. Ben olsam öyle bir konuşma yapmazdım” dedi.

      

SOBACI’DAN AÇIKLAMA

 

 FP Tokat Milletvekili Bekir Sobacı, ikinci bir açıklama yaparak Genel Kurul’daki konuşmasında “Milletvekilleri, Meclis, güvenlik kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve şahısları” hedef almadığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşmada kullandığı “Sütü bozuk 28 Şubat süreci...” sözleriyle tartışmaya yolaçan Sobacı, konuyla ilgili dünkü açıklamasından sonra bugün ikinci bir açıklama daha yaptı.

      

İZGİ İSTEDİ

 

Sobacı, TBMM Başkanı Ömer İzgi’nin kendisini arayarak konuşmasının milletvekilleri tarafından “Şahıslarına ve TBMM’ye dönük olarak anlaşıldığını” bu nedenle de bunu düzeltmesini istediğini bildirdi.

Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için ikinci açıklamayı gerekli gördüğünü ifade eden Sobacı, “Meclis tutanakları incelendiğinde görülecektir ki, benim konuşmamda ne milletvekilleri, ne Meclis, ne güvenlik kuvvetleri, ne de Türk Silahlı Kuvvetleri ve şahısları hedef alan herhangi bir kasıt ve ifade bulunmamaktadır” dedi.

KAYNAK: FP Sobacı için inceleme başlattı – NTV (arsiv.ntv.com.tr, 13 Nisan 2001, erişim 13 Nisan 2020).

Yazar: HABER
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör