Ayşe Yasemin Örücü

Maden Mühendisi, İş İnsanı

Eğitim
ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü

Maden Mühendisi, İş Kadını. ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi Çevresel Değişim Enstitüsü’nden 2005 yılında yüksek lisansını aldı. ODTÜ Yer Bilimleri Bölümü’nde de doktorasını tamamladı. Mezun olduğu bölümde üç yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Dokuz yıl boyunca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda enerji ve iklim politikaları üzerine çalışan Ayşe Yasemin Örücü, 2014 yılında Dünya Bankası’nın Enerji Takımı’na katılmış, 2005 ile 2013 yılları arasında uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde emisyon azaltma konusunda başmüzakereci olarak görev almıştır.

UNFCCC, OECD, AB, IPCC ve IEA gibi organizasyonlarının enerji ve iklim ile ilgili faaliyetlerinde rol oynayan Örücü, iki yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çevre, su denetimi ve iklim değişikliği komisyonlarına sözcü ve bilirkişi olarak hizmet etmiştir.

Ayşe Yasemin Örücü, politika oluşturma, çevre yönetimi, enerji ve iklim değişikliği konularında eğitim ve tecrübeye sahiptir. Dünya Bankası’ndaki görevi temiz enerji üzerinedir ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak olarak yapılan Enerji Sektörü Teknik Destek Programı başta olmak üzere, jeotermal gelişim projeleri için kredi limiti ve yatırım ile fotovoltaik güneş çatı panelleri ve enerji verimliliği konularında piyasa gelişimine büyük derecede katkıları bulunmaktadır.

KAYNAK: Globol İlişkiler Forumu -  Üyeler (gif.org.tr, 21.03.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör