Zeynep Yıldız

Milletvekili, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, Avukat; Siyasetçi, XXVII. Dönem  Ankara Milletvekili. 1992, Keçiören / Ankara doğumlu. Baba adı Uğur, anne adı Nilgün. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2014 yılında mezun oldu.

Uluslararası ölçekte hizmet veren bir hukuk bürosunda yöneticilik yaptı. Ardından bilişim sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette çalıştı. AK PARTİ Ankara İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Halen, AK PARTİ Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcısıdır.

Av. Zeynep Yıldız, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVII. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesidir.

Yıldız, çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.

 

KAYNAK: Zeynep Yıldız - Milletvekili Adayları (sabah.com.tr, 24 Haziran 2018),  27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020),  Zeynep Yıldız - AK PARTİ (akparti.org.tr, 24.04.2020), Zeynep YILDIZ | Ak Parti Altındağ İlçe Başkanlığı (akpartialtindag.com, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör