Hamza Taşer

Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı

Doğum
17 Nisan, 1987
Burç

Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı. 17 Nisan 1987, İzmir doğumlu. Küçük yaşlarından itibaren bilişim ve teknoloji dünyasına ilgi duyan Hamza Taşer, bu ilgisini kendini devamlı geliştirerek bilişim konusundaki yeteneğiyle de birleştirerek bilişim ve teknoloji dünyasında isim yapmayı başardı. Günümüzde bilişim konusunda tecrübe ve bilgisine başvurulan yetkin şahıslar arasında da yerini alan Hamza TAŞER birçok TV ve radyo programına konuk uzman kişi olarak davet edildi, kendisiyle güncel bilişim konularında özel röportajlar yapıldı.

Bilişim yolculuğuna 1994 yılında evindeki ilk bilgisayarıyla başlayan Hamza TAŞER,  web alanına ilgisini özellikle artırmaya başladı. 1990’lı yıllarda web alanındaki doğru ve geliştirici bilgiye ulaşmaktaki kısıtlı imkanlar , onu bu konuda pes ettirmeden daha fazla araştırmaya, kendi öz kaynak bilgilerini oluşturmaya ve  web konusunda tecrübesiz olan kişilere bilgilerini aktarmaya yöneltti.

Bu yıllarda, forum web sayfalarına insanların ilgisini gören Hamza TAŞER, Ege Bölgesinin en büyük Türkiye’nin ise sayılı forum sitesini kurdu. PlatformEge ismini verdiği web sitesine kısa sürede 100 binin üzerinde kullanıcıyı üye yapmayı başardı. Bu yıllarda Youtube ve Facebook ‘un olmadığı göz önünde bulundurulursa, kullanıcı sayısının ve aktif içerik paylaşımının boyutunu ve forum sayfasının kurucu ve yöneticisi olan Hamza TAŞER’in Türkiye çapında ne kadar başarılı olduğunu  anlamamızı sağlayacak önemli bir veri olacaktır. Yine o yıllarda Google arama motorundan herhangi bir içerik aratmak istediğinizde bile Hamza TAŞER’in kurmuş olduğu web sayfasını bulma olasılığı %65 idi. Bu anlamda kullanıcıların sayısı ve bu kullanıcıların aktif konu açmadaki çabaları da asla yadsınamaz. PlatformEGE Forum sayfası ile Google’dan Kazanç sağlamaya başlayan Taşer, Türkiye’nin ilk Google reklam yayıncılarından biri olmuştur.

Forum sayfasında ki başarısını özel videolar çekip bunları profesyonel montajlayarak farklı paylaşımlarda da göstermek isteyen Hamza TAŞER youtube un ülkemizde aktif kullanılmaya başlandığı ilk yıllarda kullanıcı olarak pasif durmayı seçse de, içerik üretme ve youtuber olmak isteyen kişilere teknik destek verme konusunda oldukça aktif davrandı. Hamza TAŞER kamera arkasında kalıp, bu konudaki tecrübelerini yeni yeteneklerle paylaşmayı tercih etti.

Sosyal medya fenomenleri tarafından sıklıkla bilgisine başvurulan Hamza TAŞER, zamanının çoğunu tanınan isimlerin bilişim ve teknolojiyle karşılaştıkları sorunları çözmekle geçirmekte.

Günümüzde ise Hamza TAŞER, 2014 yılında Hedza Ajans ismiyle kurmuş olduğu bilişim ve teknoloji ajansıyla birçok teknik konuda hizmet vermektedir. İzmir ve çevresinde sıklıkla aranan firmalar arasında ilk sıralarda olmayı başardı.

Zamanının tamamını sadece ticarete ayırmak istemeyen Hamza TAŞER,  yardımlarıyla da gönüllerde yer etmeyi başarıyor.  Şehit Polis ve Aileleri, Gazi Polisler ve Sosyal Yardıma ihtiyaç duyan çocuklarla alakalı bir çok projenin içinde bizzat bulundu. Gönüllü olarak yardım projelerinde en ön sıra yer aldı. Aynı zamanda bilgi ve tecrübesini genç dimağlarla paylaştı. İzmir’de yüzlerce üniversite öğrencisine gönüllü olarak konferans ve seminerler vererek onlarla bilişim ve teknoloji aşkını paylaştı ve halen paylaşmaya devam ediyor.

KAYNAK: Bilgi teyidi (03.07.2020).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör