Azimet Köylüoğlu

İnşaat Mühendisi, Mimar, Milletvekili, Devlet Adamı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi

Mimar, İnşaat Yüksek Mühendisi, Öğretim Görevlisi, Siyasetçi, XVI. ve XIX. Dönem Sivas Milletvekili  - 50. Hükümet Devlet Bakanı. 1940, Demircilik köyü / Sivas doğumlu. Baba adı Mustafa, anne adı Zeycan. Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu.

Azimet Köylüoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mühendisi, Elazığ, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri Öğretim Üyesi, Elazığ Bayındırlık Müdürü, Köyişleri Bakanlığı Başmühendisi, Şefi, Fen Heyeti Müdürü, Köy Yolları Dairesi Başkan Yardımcısı, Yol Yapım Uzmanı, Yol Su ElektrikGenel Müdürlüğü Genel Müdürü, Serbest Mühendis ve Müteahhit, Gazi Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

Köylüoğlu, 5 Haziran 1977 genel seçimlerinde CHP’den XVI. Dönem, 20.10.1991 genel seçimlerinde SHP’den XIX. Dönem Sivas Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. XIX. Dönem Sanayi, Teknoloji ve Ticaret Komisyonu Başkanı oldu. 50. Hükümette İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Almanca, İngilizce, Kürtçe, Zazaca biliyor. Evli, 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Türkiye ne bakanlar gördü (turkiyegazetesi.com.tr, 10 Kasım 2015), Muhalif CHP'liler kapalı devre toplandı (sabah.com.tr, 22 Nisan 2016), TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör