Berna Türkkan

Cast Direktörü, İş İnsanı

Doğum
10 Kasım, 1976
Eğitim
Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tv & Anadolu Üniversitesi-Türk Dili Edebiyatı Bölümü
Burç

İş kadını, oyuncu yönetmeni. Berna Türkkan Casting Agency kurucusu ve yöneticisi. 10 Kasım 1976, İstanbul doğumlu. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tv & Anadolu Üniversitesi-Türk Dili Edebiyatı Bölümü mezunu.

Hayalleri doğrultusunda mezuniyet sonrası profesyonel iş hayatına atılmıştır. Türk Televizyon tarihinin en çok beğenilen dizilerinden olan Yabancı Damat’ta  reji Asistanı olarak ilk deneyiminde başarıya ulaşmıştı. 5 yıl aralıksız reji asistanlığı görevini başarı ile tamamladıktan sonra, Avanak Kuzenler sinema filminde yardımcı yönetmenlik ve cast direktörlüğü yaptı. Çalışkanlığı ve azmi O’nu ‘’Recep İvedik 2’’ cast direktörlüğü görevi ile buluşturdu. Profesyonel olarak Aksoy Film’in bünyesinde açılan oyunculuk akademisinde şirket müdürlüğü yapan, oyuncu koçluğu ve drama eğitimleri veren Berna Türkkan, üst düzey yetkili olarak şirkette 13 ay görev yaptı.

Yapmış olduğu çalışmalar ve edindiği bilgiler doğrultusunda kendi kurumsal vizyonunu oluşturmak adına 2008 yılında Berna Türkkan Casting Agency firmasını kurdu. Televizyonlara ve Sinemalara oyunculuğu gerçek meslek olarak benimseyen yeni ve farklı yüzler katmak amacı ile çalışmalar yapan Türkkan, birçok sinema, dizi, reklam filmi ve tiyatroya yeni oyuncular kazandırmıştır ve halen kazandırmaya devam etmektedir

Berna Türkkan Casting, Sektöre yeni yüzler bulmak ve kazandırmakla kalmayarak bu kişilerin mesleki gelişimleri adına gerekli tüm danışmanlık desteğini sağlamaktadır. Bu oyuncuların stratejileri oluşturularak kariyer planlamalarının yapılmasında,  imaj çalışmalarında ve mesleki gelişimlerinde onlarla birlikte hareket etmektedir.

2015 yılı itibari ile Hollywood yapımcıları ve Cast Direktörleri ile ortak çalışmalara başlayan Berna Türkkan, Ülkemizden genç ve özel yetenekleri ABD ve çeşitli ülkelere oyuncu olarak göndermektedir. Eş zamanlı olarak bu ülkelerden de başarılı genç oyuncuları Ülkemizde sektöre kazandırmaktadır. Cihangir merkezli kendisine ait olan müstakil ofisinin  oyuncu atölyesinde workshoplar düzenleyerek sektöre adım atmak isteyen gençlere koçluk yapmaktadır... Reji'den Cast Direktörlüğüne sonrasında kendi firmasını kurarak menajerliğe geçiş yapan Türkkan, son günlerde ise Yapımcılık yolunda sağlam ve emin adımlarla ilerlemektedir. Hollywood'da ön hazırlığını sürdürdüğü ünlü Dünya Starı sevgili Mel Gibson ile  ''Hollywood'da 4 Avare'' isimli sinema filmi için anlaşmaya varan Türkkan çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Sektöre yeni yüzler kazandırmakla bilinen Berna Türkkan, kendi oyuncularını yetiştirme amaçlı vermiş olduğu oyunculuk workshoplarında da oldukça yoğun ilgi ve talep doğrultusunda her ay yeni sınıf açmakta hatta öğrencilerine özel filmler çekerek onları da sektöre motive etmektedir.

KAYNAK: Berna Türkkan (sinematurk.com, 30 Kas 2012), Oyuncu Menajeri Berna Türkkan... (magazinkolik.com, 9 Şubat 2015), Sinemanın Kralı Berna Türkkan Oyunculuk Akademisi'nden çıktı (oncevatan.com.tr,18 Nisan 2019), Berna Türkkan Casting (bernaturkkan.com, 20.05.2020), Berna Türkkan Btc | Facebook (facebook.com, 20.05.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör