İsmail Kaya

Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
07 Haziran, 1983
Eğitim
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü
Burç

İş Adamı; Siyasetçi, XXVII. Dönem Osmaniye Milletvekili. 7 Haziran 1983, Osmaniye doğumlu. Baba adı Haluk, anne adı Zeliha. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Yönetim ve Organizasyon alanında Bilim Uzmanı unvanı alarak yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2009 yılında AK PARTİ İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi ve 6 yıl bu görevi ifa etti. 2014 yılında Osmaniye Merkez İlçeden İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. İl Genel Meclisinde; Grup Başkanvekilliği, İmar Komisyonu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ile Meclis Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. Çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

İsmail Kaya, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVII. Dönem Osmaniye Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Savunma Komisyonu Üyesidir.

İngilizce bilen Kaya, evli ve 1 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Osmaniye Milletvekili İsmail KAYA - Osmaniye Valiliği (osmaniye.gov.tr, İsmail Kaya Kimdir? (haberler.com, 24.04.2020), İsmail Kaya (akparti.org.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör