Nevzat Şatıroğlu

Makina Mühendisi, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İTÜ Makine Fakültesi Makina Mühendisliği

Makina Mühendisi, İş Adamı, Yönetici, İşletmeci; Siyasetçi, XXVII. Dönem İstanbul Milletvekili. 1967, İstanbul doğumlu. Baba adı Muhlis, anne adı Nazire. İTÜ Makine Fakültesi Makina Mühendisliği lisans ve Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans (MBA) programlarını tamamladı. İGDAŞ Bölge Müdürlüğü Teknik İşler ve Onarım Müdürlüğü ve Kalite Güvence Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Nevzat Şatıroğlu, Özel sektörde yer alan enerji şirketlerinde genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanvekilliği yaptı. Bu süreçte HES yatırımları, elektrik üretimi, doğal gaz dağıtımı ve ticareti yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji santrali ve yerli kömüre dayalı termik santral iş geliştirme projeleri üzerinde çalıştı. Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Üniteleri Projesinde Direktör olarak görev aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Elektrik Üretim AŞ’de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Kamu işletmeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Elektrik Sanayi Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

AK PARTİ İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Şişli ilçe Başkanı olarak siyaset yaptı.

Nevzat Şatıroğlu, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVII. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Kamu iktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanvekilidir. İngilizce bilen Şatıroğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Nevzat Şatıroğlu - Milletvekili Adayları (sabah.com.tr, 24 Haziran 2018), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Nevzat Şatıroğlu - Türkiye Büyük Millet Meclisi (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Nevzat Şatıroğlu Kimdir? (haberler.com, 24.04.2020), İstanbul Milletvekilleri - AK Parti İstanbul (akpartiistanbul.com, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör