Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Planlamacı, Milletvekili, Yönetici, Eğitimci, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi

Eğitimci Subay, Yönetici, Teftişi ve Planlaması Uzmanı; Siyasetçi, XXVII. Dönem Bursa Milletvekili. 1956 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. Baba adı Mehmet Cemil, anne adı. Emine. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesini bitirdikten sonra Eğitim Programları ve Öğretimi alanında yüksek lisans, Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlaması alanında doktora yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde muhtelif görevlerde bulundu.

Mustafa Hidayet Vahapoğlu, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden XXVII. Dönem Bursa Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısıdır. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Vahapoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Mustafa Hidayet Vahapoğlu kimdir (hurriyet.com.tr, 6 Eylül 2018), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Mustafa Hidayet Vahapoğlu Kimdir? (ulkucumedya.com, 24.04.2020), Mustafa Hidayet VAHAPOĞLU – Tbmm (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör