Jale Nur Süllü

İletişimci, Milletvekili, Akademisyen, Bürokrat, Siyasetçi

Doğum
13 Ekim, 1962
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi
Burç

İletişimci, Akademisyen, Bürokrat, Siyasetçi, XXVII. Dönem Eskişehir Milletvekili. 13 Ekim 1962, Eskişehir doğumlu. Baba adı Hüseyin Cahit, anne adı İffet. İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Lise son sınıfta kazandığı AFS Uluslararası Değişim Programları Bursu ile ABD’de okudu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini bitirdi ve aynı üniversitede çalışmaya başladı. Anadolu Üniversitesinde yüksek lisans, Marmara Üniversitesinde doktora yaptı.

Jale Nur Süllü, Eskişehir'de birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. 1999-2009 arasında Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis Üyesi olarak seçilen Süllü, İmar, Bütçe, Sağlık, Hukuk, Yönetmelik, Ulaşım komisyonları ve encümen üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa Yerel Yönetimler Kongresi, Fuar Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak, belediyede çeşitli projelerin yürütülmesinde görev aldı. 2009-2013 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yaptı. Görevi sırasında Proje Ofisini kurarak, BEBKA Kalkınma Ajansı gibi yurt içi; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Dünya Bankası gibi yurt dışı çeşitli hibe ve fonlarla birçok projeyi hayata geçirerek, yönetti. Büyükşehir Belediyesinin UN, WRI, CIVITAS, ECSİTE, Covenant of Mayors, gibi çeşitli uluslararası platformlarda temsilini üstlenerek projeler gerçekleştirdi. 2014 yılında yeniden, Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Meclis üyesi seçilerek 2018 yılına dek bu görevi sürdürdü.

Dr. Jale Nur Süllü, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVII. Dönem Eskişehir Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesidir.

Çok iyi derece İngilizce bilen Süllü, evli, iki çocuk ve bir torun sahibidir.

KAYNAK: CHP Tepebaşı Meclis Üyesi Jale Nur Süllü kimdir? (anadolugazetesi.com, 1 Aralık 2017), Dr. Jale Nur Süllü kimdir? (anadolugazetesi.com, 24 Haziran 2018), 24 Haziran 2018 Genel Seçim CHP Eskişehir Jale Nur Süllü (haberturk.com, 24 Haziran 2018), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Dr. Jale Nur Süllü Eskişehir Milletvekili – Hakkında (jalenursullu.com.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör