Erhan Usta

Müsteşar Yardımcısı, Planlamacı, Ekonomist, Milletvekili, Bürokrat, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü

Ekonomist, Planlama Uzmanı, Bürokrat Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı; Siyasetçi, XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Samsun Milletvekili. 1966, Havza / Samsun doğumlu Baba adı Halit, anne adı Hatice. İlk ve orta öğrenimini memleketi Havza’da yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. ABD Northeastern Üniversitesinde iktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.

Erhan Usta, Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığında Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri; görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı. Son 10 yılda, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü.

Erhan Usta, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Samsun Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 25 ve 26. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. MHP Grup Başkanvekili oldu.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik AK Parti ile MHP arasındaki 'ittifak' görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil” diyen Samsun milletvekili Erhan Usta'yı 16 Ocak 2019’da partiden ihraç etti.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: MHP Samsun milletvekili Erhan Usta ihraç edildi (sozcu.com.tr, 16 Ocak 2019), Erhan Usta (erhanusta.com.tr, 16 Ocak 2019), Samsun Milletvekili Erhan Usta MHP'den ihraç edildi (haberturk.com, 16 Ocak 2019), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Erhan Usta Kimdir? (haberler.com, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör