AİŞE SEVDA NOYAN

Gazeteci-yazar, Radyocu

Doğum
-

Güzellik uzmanı, gazeteci, radyocu, yazar. Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir'de dünyaya geldi. Müzisyen ve yazar Münib Engin Noyan ile evlidir.

 İzmir’de bir süre güzellik uzmanı olarak çalıştı, Ege TV'de makyözlük yaptı. Buradaki çalışmalarında yöneticiliğe kadar yükseldi. Daha sonra Bursa'da Olay TV'de çalışmaya başladı. Ardından bir radyoda yöneticilik yaptı.

2015 yılında eşi Engin Noyan’la “Şapka” adlı bir kitabı yayımlanmıştır.

 

Tartışma Yaratan Sözleri

 

Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programına konuk olan yazar Sevda Noyan, tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. “Ya bak 15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yani yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yani yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Onu söyleyeyim. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız. Asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullandı.

Noyan'ın sözlerine sosyal medyadan yoğun tepki geldi. Tepkiler üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Sevda Noyan, açıklamasının arkasında bulunduğunu vurguladı.

 

Açıklama Yaptı: Sözlerim Çarpıtıldı

 

“Lüzum üzerine açıklıyorum .. Konuşmam şu şekilde: FETÖ tekrar darbeye kalkışırsa bu kez hak ettikleri cevabı vereceğiz ve hepimiz buna hazırlıklıyız kurtulamazlar  liderimizin yanındayız dedim .. Hala söylediklerimin arkasındayım . Sözlerimi çarpıtıp saldırıyorlar .. Korkmuyorum ..”

 

Noyan Ailesi Kınadı

 

Noyan'ın gündeme gelmesinin ardından eşi Engin Noyan'ın akrabaları bir açıklama yayınlayarak Sevda Noyan'ı kınadı. Açıklamada Sevda Noyan’a hakaret davası açılacağı belirtilerek Noyan soyadıyla ilişkilendirilmesi istenerek şu ifadelere yer verildi:

* 03 Mayıs 2020 tarihinde Ülke TV isimli televizyon kanalında Arafta Sorular programına katılan Sevda Noyan isimli şahıs; ailemizi ve Noyan soyadının saygınlığını zedeleyen birtakım görüşlerini hayasızca dile getirerek hepimizi derinden yaralamıştır.

* Aile bireylerimizden Münib Engin Noyan'ın halihazırda nikahlı eşi olan Sevda Noyan'ın önce insanlık ve sonra ailemiz adına akıl ötesi, çirkin ve utandırıcı olan bu açıklamaları hiçbir şekilde NOYAN Ailesi'nin hiçbir bireyinin düşüncelerini yansıtmamaktadır.

* Sevda Noyan, ailemizin soyadını evlilik yoluyla almış olup, bu şahsın ne kimliği ne de düşünceleriyle hiçbir şekilde ailemiz tarafından benimsenmemiştir.

* Cumhuriyet döneminin ilk valilerinden olan büyük babamız rahmetli Ahmet Refik Bey'in soyadı kanunuyla aldığı, babamız Dr. Abbas Erdoğan Noyan'ın ve ailemizin diğer bireylerinin onurla taşıdığı NOYAN soyadının, bu şekilde kirletilmesi bizleri fazlasıyla rahatsız etmiş ve üzmüştür.

 

Kanal 7 Özür Diledi

 

9 Mayıs 2020 günü, Sevda Noyan'ın skandal açıklamaları nedeniyle Kanal 7 özür dileyen bir açıklama yaptı.

 

KAYNAKÇA: Arafta Sorular - Sevda Noyan (Ülke Tv Youtube -23 Ağustos 2014), Sevda Noyan’ın çirkin 10 Kasım paylaşımı ortaya çıktı (sozcu.com.tr, 10.05.2020),Sevda Noyan Kimdir? (gazetevatan.com, 11.05.2020), Sevda Noyan kimdir, ne dedi? (ajansspor.com, 11.05.2020), FETÖ'ye övgüler dizen Sevda Noyan'ı bakın kim savundu? (yenicaggazetesi.com, 11.05.2020), Fatih Altaylı Sevda Noyan'ı yazdı: Bazıları 'Kim bu kadın' diyor, anlatayım (cumhuriyet.com.tr, 11.05.2020), Arınç da Sevda Noyan'a isyan etti ((cumhuriyet.com.tr, 11.05.2020), Hüsnü Mahalli'den bomba iddia: Sevda Noyan müslümanlara karşı yapılan gösterilere katılmış (yenicaggazetesi.com, 11.05.2020), İşte ölüm listeleri hazırlayan Sevda Noyan ve eşinin şaşırtan geçmişi (yenicaggazetesi.com, 11.05.2020), Noyan Ailesi, Sevda Noyan'a dava açıyor (gazeteduvar.com, 11.05.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör