Aylin Cesur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Milletvekili, Tıp Doktoru, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Diğer İsimler
Demirel’in Manevi Kızı

Tıp Doktoru, 9. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Siyasetçi, XXVII. Dönem Isparta Milletvekili. 1970, Eskişehir doğumlu. Baba adı Aydın, anne adı Aysel. İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Sevgi Hastanesinde acil-yoğun bakım sorumlu doktoru olarak çalıştı. Yozgat Sorgun Gedikhasanlı Sağlık Ocağında mecburi hizmetini yaptı. 1996’da Cumhurbaşkanı Özel Doktor Ekibine seçildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında “Diyabet” konulu doktora yaptı. 2000 yılında

9. Cumhurbaşkanı özel doktoru olarak görevlendirildi. Aynı anda 9. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığını da yürüttü. 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı kadrosuna atandı. Süleyman Demirel’in ebediyete intikaline kadar sayısız yurt içi-dışı etkinlik, konferans ve seyahatlerinde kendisine eşlik etti. Yurt içi ve dışında pek çok tıbbi kongre bildirisi makaleleri yayımladı. Cumhurbaşkanlığı ve Demirel Vakfının ortak kararı ile Güniz Sokak’ta Sayın Demirel’e ait konutun müze yapılması ve arşivinin hazırlanması görevine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak bugüne kadar devam etti. Kamuoyunda “Demirel’in Manevi Kızı” olarak anıldı.

Dr. Aylin Cesur, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti’den XXVII. Dönem Isparta Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesidir. İngilizce bilen Cesur, 27. Dönem Isparta Milletvekili seçildi. Prof. Dr. Mustafa Cesur ile evlidir.

KAYNAK: Şehit cenazesinde tepki çeken görüntü! (milliyet.com.tr, 3 Mart 2020), Aylin Cesur kimdir? (sozcu.com.tr, 3 Mart 2020), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Aylin Cesur - İYİ Parti Isparta Milletvekili (aylincesur.com, 24.04.2020), Aylin Cesur Yüksek kimdir? (yeniakit.com.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör