Hüseyin Avni Aksoy

STK Yöneticisi, Milletvekili, Tıp Doktoru, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıp Doktoru, Karabük Tabip Odası eski Başkanı, Siyasetçi, XXVII. Dönem Karabük Milletvekili. 1956, Safranbolu / Karabük doğumlu. Baba adı Mustafa Kemal, anne adı Mürvet.

İlköğrenimini köyünde, orta ve lise öğrenimini Safranbolu’da birincilikle tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1984 ve 1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasını yaptı. 2000 yılında Karabük Tabip Odası başkanlığına seçildi. 3 dönem Tabip Odası Başkanlığı yaptı.

Dr. Hüseyin Avni Aksoy, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVII. Dönem Karabük Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Dilekçe Komisyonu Üyesidir. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Aksoy, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

CHP'den istifa etti

 

 CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 29 Ocak 2021 günü parti yönetimini suçlayarak; Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

KAYNAK: 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Hüseyin Avni AKSOY (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Hüseyin Avni Aksoy (haberler.com, 24.04.2020), CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy (brtv.com.tr, 24.04.2020), CHP’de 3 milletvekili istifa etti (hürriyet.com.tr, 29.01.2021).

 

CHP'DEN 3 MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İlk konuşan Çelebi, siyasi yaşamının bir kumpasla başladığına, Ergenekon davası ve sonrasında CHP'den milletvekili seçildiğine dikkat çekti. Partide ve Meclis'te en aktif milletvekillerinden biri olduğunu belirten Çelebi, CHP’nin topluma hızlı veri aktarmak için kurmuş olduğu ve 24 Haziran 2018 seçim gecesi çöken ’Adil Seçim Platformu’ sisteminden sorumlu olanların istifasını istediğini hatırlattı.

 

Çelebi, "Yaptığım öneriler hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Gereği yapılmamış, ilgililer ne istifa etmiş ne de görevden alınmıştır, üstüne üstlük bu kişiler el üstünde tutularak üst yönetimde görev almaya devam etmiş ve birçok noktada ödüllendirilmişlerdir. Bu benim için ilk ciddi kırılma anı olmuştur. Halka verilmesi gereken bir hesap vardı, verilmedi. Bedel ödenmeliydi, ödenmedi" dedi.

 

’ÇELEBİ’YE BUNLAR İŞLEMEMİŞTİR’

 

CHP yönetimini sert sözlerle eleştiren Çelebi, "Bu keyfiyet kan kusup kızılcık şerbeti içmemize neden olmuştur. Parti içi demokrasi istediğim ve partimizin ilerlemesi adına düşündüğüm ilkeleri talep ettiğim için Eylül 2018 Abant milletvekili kampı dâhil sonrasındaki 1.5 senelik süreçte mobbinge varan ötekileştirme (imzacılar, darbeciler söylemleriyle taciz, selam vermeme, uzak durma, aba altından sopa gösterme, beraber itiraz ettiğimiz vekillerden koparmaya çalışma vb.) artan bir şiddetle devam etti. Yel kayadan ne koparırsa sonuç o olmuştur. Silivri'de yıllarca cezaevinde çürütülme tehdidine meydan okumuş Çelebi'ye bunlar işlememiştir" ifadelerini kullandı.

 

’ÇABALARIMIZ SONUÇSUZ KALDI’

 

2 yıl boyunca onlarca itiraz ve birçok görüşmeden sonra 10 Aralık 2020'de CHP yönetimine ve milletvekillerine gönderdikleri mektubu hatırlatan Çelebi, hiçbir çağrılarının dikkate alınmadığını vurguladı. Çelebi, "’Partide birlik olsun, ötekileştirmeyin, partide demokrasi olsun derinleştirin; çünkü partide olmayan ülkeye vaat edilemez’ dedik. 26-27 Ocak 2021 tarihlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığımız görüşmede, ’partide birlik için adım atılmalı’ diye ısrar ettik üç milletvekili olarak. Çabalarımız maalesef sonuçsuz kaldı. Bütün ötekileştirmelere rağmen işime, yani milletin vekilliğine odaklandım, partimize ve değerlerine Meclis kürsüsünde milyonlarca sayıda izlenmeye ulaşan konuşmalarla siper oldum. CHP yöneticileri yanlışları düzeltmektense bende ’bozguncu’ bir ruh görmeyi tercih ettiler. Hep övündüğümüz, itiraz eden bir Deniz Gezmiş, İnönü'ye dahi itiraz eden bir Bülent Ecevit görmek istemediler. Susturmak, bastırmak, yok saymak istediler" diye konuştu.

 

’HEM ABDULLAH GÜL HEM ÇELEBİ OLMAZ’

 

Çelebi, neden CHP'den koptuklarını ise madde madde şöyle anlattı:

 

"Hem kurucu felsefeye aykırı tercihler hem Çelebi olmaz. Hem Ahmet Altan hem Çelebi olmaz. Hem Abdullah Gül ve türevleri hem Çelebi olmaz. Hem ’PKK terör örgütüdür’ demeyenlerle iş tutma hem Çelebi olmaz. Hem Cumhuriyet yıkıcılarla ve kumpasçılarla dostluk hem Çelebi olmaz. Hem özgüvensizlik hem ürkeklik hem liyakatsizlik hem Çelebi olmaz. Silivri'de teslim olmamıştım, şimdi de teslim olmuyorum. Müebbet hapisler karşısında tehditlere boyun eğmemiştim, şimdi de eğmiyorum. Atatürk, Cumhuriyet ve halk için boynumu kaldırıyorum. İzlenen politikalarla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerlerinin zarar göreceğine dair derin kaygılarım, bu yönetimle yan yana yürümemi engelleyecek çok ciddi politik görüş ayrılıkları, eksik parti içi demokrasi uygulamaları, ötekileştirme, birlik beraberliği bozan saygısızlık, sevgisizlik ve çıkarcılık ortamı nedeniyle partimden istifa ediyorum."

 

"ÖNERİLERİMİZE YANIT GELMEMESİYLE BU AÇIKLAMALARI YAPMA ZARURETİ DOĞMUŞTUR"

 

Yalova Milletvekili Özcan Özel,  istifa açıklamasında ''Önerilerimize yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Bundan sonraki çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Partim için yapmış olduğum her çalışmadan onur duyuyorum. Ciddi bir uyarı ve işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum'' dedi.

 

"DÜŞÜNCELERİMİZ CİDDİYE ALINMADI"

 

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da ''Partimizin öz evlatlarını ve birliğini düşünmemiz gerektiğini anlattım. Düşüncelerimiz ciddiye alınmadı. Partimizin politikalarında değişiklik olmaması üzerine mektup yazdık. Türkiye seçeneksiz değildir. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır'' diye konuştu.

 

CHP'den istifa ettiklerini açıklayan üç milletvekili, "Muharrem İnce ile birlikte mi hareket edeceksiniz?" sorusuna ise yanıt vermedi.

 

3 vekilin istifa etmesiyle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'ten 135'e düştü.

 

 

ÖZGÜR ÖZEL: BÖYLE OLMAMASI İÇİN GAYRET ETTİK

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in partiden istifa etmesini değerlendirdi. Başından beri bu süreci takip ettiğini belirten Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda ilk günden beri son derece iyi niyet gösterdiğini söyledi.

 

CHP'nin milli mücadelenin, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olduğunu belirten Özel, "CHP'nin ne çizgisinde ne programında ne de azminde bir değişiklik olmamıştır. Bir başka partiye katılmak için yapılan kişisel tercihler ve geleceğe yönelik kişisel ikbal taleplerinin, düne kadar üyesi olduğu partiye olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzülerek takip ettik. CHP, 100 yılı aşkın yürüyüşünde hedefinden dönmedi, dönmeyecektir. CHP, Türkiye'nin birliği için Türkiye vatandaşlarının huzuru, daha iyi bir gelecek ve daha güvenceli yarınlar için yürüdüğü yoldan vazgeçmeyecektir. Bugün, dün olduğundan daha kararlıyız" dedi.

 

'ÇINAR YERİNDE DURUR KÖKLERİ SAĞLAMDIR, DALLARI SAĞLAMDIR'

 

Parti kapısının ilk günden beri sonuna kadar açık olduğunu kaydeden Özel, "Son ana kadar da diyalog yollarının sürmesi için elimizden geleni yaptık. Sonucun böyle olmaması için gayret ettik. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasından memnuniyet duymak mümkün değil. Bu uzun yürüyüşte, koca CHP çınarında yaprak dökümleri olabilir ama çınar yerinde durur kökleri sağlamdır, dalları sağlamdır" diye konuştu.

 

AK PARTİ'DEN CHP'DEKİ İSTİFALARLA İLGİLİ İLK YORUM

 

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 3 vekilin CHP'den istifa etmesiyle ilgili olarak ''Oluşturmaya çalıştığınız sanal gündemler, sistem tartışmaları CHP içerisindeki büyük kavgayı perdelemeye yetmedi. İstifalar buzdağının görünen kısmı, bunlar CHP'nin iyi günleri'' dedi.

 

NE OLMUŞTU?

 

CHP´li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy,  parti içindeki rahatsızlıklarını bir mektup yazarak CHP Genel Başkanı'na iletmişlerdi.  Kılıçdaroğlu da ''Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur'' yanıtını vermişti.

 

Daha sonra geçtiğimiz salı günü CHP grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp rahatsızlıklarını ileten 3 vekil, çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.

KAYNAK: CHP’de 3 milletvekili istifa etti (hürriyet.com.tr, 29.01.2021).

 

Yazar: HABER

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör