Ahmet Yıldız (Siyasetçi)

Büyükelçi, Milletvekili, Diplomat, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Diplomat, büyükelçi,  siyasetçi, XXVII. Dönem Denizli Milletvekili. 1964, Çardak / Denizli doğumlu. Baba adı Hüseyin, anne adı Hatice. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Dışişleri Bakanlığının merkez görevleri çerçevesinde Orta Doğu, Irak istihbarat, konsolosluk ve protokol konularından sorumlu birimlerinde çalıştı. Yurt dışında ise Trablus Büyükelçiliğinde Ataşe, Stuttgart Başkonsolosluğunda Muavin Konsolos, Houston Başkonsolosluğunda Konsolos, Şam ve Riyad büyükelçiliklerinde Müsteşar olarak hizmet verdi.

2006 - 2008 yıllarında Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu, 2009 - 2011 yılları arasında Musul Başkonsolosu, 2011 - 2014 yılları arasında Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi olarak görev yaptı. 2014 yılında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirildi. Temmuz 2016 yılında Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Ahmet Yıldız, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVII. Dönem Denizli Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesidir. Çok iyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör