Abdülkadir Menek

Şair ve Yazar, Öğretim Görevlisi, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü

Öğretim görevlisi, eğitimci, şair ve yazar. 1960 yılında Şırnak Cizre’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladı.  Cizre Lisesi'nin birinci sınıfını bitirdikten sonra Çankırı Sağlık Kolejini kazandı.

1978-1979 öğretim yılında Ankara Keçiören Çevre Sağlık Koleji Sağlık Memurluğu Bölümünden mezun oldu. Adana'nın Bahçe ilçesi Haruniye nahiyesi hükümet tabibliğinde bir yıl süre ile sağlık memuru olarak görev yaptı.

1980 yılının mayıs ayında Cizre'nin Hisar köyü sağlık ocağına sağlık memuru olarak atandı. 1981 yılının baharında Cizre merkez sağlık ocağına tayin edildi.

1982 yılının nisan ayından itibaren Gercüş-Kayapınar sağlık ocağına sağlık memuru olarak tayin edildi. 1982 yılının eylül ayında Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü sınavlarını kazanarak Ankara'ya atandı

1984-1985 öğretim yılında Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü'nü sınıf birincisi ve bölüm üçüncüsü olarak bitirdi ve Mardin Sağlık Meslek Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak tayin edildi.

1985-1987 yılları arasında meslek dersleri öğretmeni, 1987-1989 öğretim yılları arasında müdür yardımcısı ve meslek dersleri öğretmeni olarak Mardin Sağlık Meslek Lisesinde görev yaptı.

1989 yılının ekim ayında Gaziantep-Nizip Sağlık Meslek Lisesine kurucu müdür olarak atandı.

Sağlık Eğitim Enstitülerinin sağlık eğitim fakültelerine dönüştürülmesi üzerine girdiği sınavı kazanarak, Marmara Üniversitesi Özcan Sabancı Sağlık Eğitim Fakültesi tamamlama programını kazanarak bu okula kaydını yaptırdı ve 1997 yılında bu fakülteyi pekiyi derecesi ile bitirdi.

1997 yılında 28 Şubat sürecinde Nizip Sağlık Meslek Lisesi Müdürü iken ve ortada hiç bir soruşturma yokken Kahramanmaraş-Göksun Sağlık Meslek Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atandı.

Gaziantep idare mahkemesine açtığı davayı kazandı ve yürütmeyi durdurma kararının ardından Nizip Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü görevine geri döndü. Yürütmeyi durdurma kararının ardından Mahkeme Göksun'a yapılan atamayı esastan bozdu.

1998 yılının kasım ayında Şırnak Cizre Sağlık Meslek Lisesine kurucu müdür olarak atandı.

2000 yılında Gaziantep Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Halen bu görevine devam etmektedir.

1975 yılından itibaren yazı ve şiir ile ilgilenmeye başladı. Bu yıldan itibaren yazı, şiir ve çalışmaları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmaya başlandı.

Çok sayıda seminer ve konferans verdi. Çok sayıda televizyon programına katıldı ve çeşitli konularda sohbetlerde bulundu.

1981 yılının ocak ayında evlendi. Üçü kız, biri erkek olmak üzere dört çocuk babasıdır.

Halen yazı ve şiir çalışmaları ile birlikte araştırmalarına devam etmektedir. Risaleantep.com ve risalehaber.com'da yazıları yayınlanmaktadır.

 

Hayat Felsefesini Aşağıdaki Beyit İle Özetlemektedir:

 

Gönül Saraylarında Sevgi Hükümdar Olsun.

Adalet Orda Vezir, Hikmet İse Yar Olsun

 

Kitapları:

 

Bediüzzaman Said Nursi İstanbul Hayatı (2008),

Nurlu Destan - Said Nursi'nin Manzum Hayatı

Kürt Meselesi ve Said Nursî (2011, 2013),

Haliliye Mesleği (2013),

Bediüzzaman ve Cizre (2013),

 

KAYNAK: Abdülkadir Menek / Kürt Meselesi ve Said Nursî (2013), Abdulkadir Menek Yazıları (risalehaber.com, 07 Nisan 2020), Öğr. Gör. Abdülkadır Menek (akbis.gantep.edu.tr, 07 Nisan 2020), Abdulkadir Menek Biyografisi - Abdulkadir Menek Kitapları (kidega.com, idefix.com, babil.com, 1000kitap.com, yeniasyakitap.com, kitapyurdu.com , 07 Nisan 2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör