Mehmet Cavit Kavak

Devlet Bakanı, Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İş adamı, bankacı, holding yönetim kurulu üyesi, siyasetçi,  XVIII., XIX., XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekili - 55. Hükümet Devlet Bakanı. 1949, Savur / Mardin doğumlu. Baba adı Mustafa, anne adı Dihle. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kingsway Princeton ve Ealing Technical College ve mezunu. ABD Minnesota Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Masterı yaptı.

Mehmet Cavit Kavak, NOVOTEL Grubu ABD Bölümü Yöneticisi, Uluslararası Bankası Resmi İşler Koordinatörü, İktisat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, Ergür Holding Yönetim Kurulu Üyesi, NATO – AAYPL Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Demokrasi Vakfı Kurucusu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Anavatan Partisi Kurucu Üyesi olan Cavit Kavak, 1987 genel seçimlerinde bu parti listesinden XVIII., XIX., XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek, 28.11.1987-03.11.2002  arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Avrupa Demokratlar Birliği Daimi Komitesi Üyeliği, NATO Kuzey Atlantik Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı, IPU Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanlığı ile Mesut Yılmaz liderliğinde kurulan 55. Hükümette Devlet Bakanlığı yaptı. Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ile evli olup, iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça biliyor.  

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), “Hastalarımın yüzde 90'ı, kız bebeklerine benim adımı verir (milliyet.com.tr, 1 Ağustos 2010), Zeynep Özal: Bakan Flörtüm Cavit Kavak'tı (medyatava.com, 25 Eylül 2012), Neşe Kavak: "Annelik iş hayatından daha zor" (Söyleşi, htkulup.haberturk.com, 23 Ocak 2015), Kavak çiftiyle çok özel - HT Kulüp (htkulup.haberturk.com, 26 Ağustos 2015), Mehmet Cavit Kavak (eksisozluk.com, 07.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör