Nebahat Bulut

Tıp Profesörü, Akademisyen

Doğum
28 Şubat, 1975
Eğitim
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Akademisyen, Tıp Profesörü. 28 Şubat 1975, Kayseri doğumlu. Gazi Andolu Lisesini bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon okudu. Yrd. Doç. olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, Bolu ilinde Bolu Özel Çağsu Hastanesinde Algoloji branşında çalıştı.

Prof. Dr. Nebahat Bulut, halen İstanbul Beykent Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Evlidir.

 

Prof. Dr. Nebahat Bulut'dan sanal hastane: Raporumun anlamı ne?

 

Hastanelerin yükünü hafifletmek için 2 Nisan 2020’den itibaren sosyal medyada “Raporumun anlamı ne?” projesi başlatıp vatandaşlara yardımcı olan Prof. Dr. Nebahat Bulut çalışmasını bir adım ileriye taşıdı. Kadın doğum uzmanı, onkolog, ürolog, alerji doktoru, genel cerrah, patolog, radyolog, kalp damar cerrahisi uzmanı 10 doktorun desteğiyle proje sanal hastaneye dönüştü. Doktorlar MR, röntgen raporlarını tahlil ederek vatandaşlara yol gösteriyor.

 

HAKKINDA: Ünlü Algoloji Doktoru Vücut Sırlarını Anlattı (memleketimbolu.com, 27 Ağustos 2014), Ozon Tedavisi - Nebahat Bulut - Bizimhane - Tuba Özek (TV5 YouTube - 3 Ekim 2019), Nebahat Bulut | Facebook (facebook.com › nebahat.bulut,17.03.2020), Uzmanlarla 'sanal hastane' hizmeti - Gazete Duvar (gazeteduvar.com.tr, 30.03.2020), Yrd. Doçent Nebahat Bulut - Algoloji - Bolu (trdoktor.com, 30.03.2020), Doç. Dr Nebahat BULUT – MPGCARE (mpgcare.com, 02.04.2020), Sanal hastane kuruldu! Çok sayıda hekimden gönüllü hizmet (haberturk.com, 02.04.2020), Prof. Dr. Nebahat Bulut'dan sanal hastane: Raporumun anlamı ne? (yenisafak.com, 02.04.2020), Coronavirüs sanal hastanesi! İnternette gönüllü doktorlara ulaşabilirsiniz (internethaber.com, 02.04.2020).

PROF. DR. NEBAHAT BULUT'DAN SANAL HASTANE: RAPORUMUN ANLAMI NE?

Hastanelerin yükünü hafifletmek için sosyal medyada “Raporumun anlamı ne?” projesi başlatıp vatandaşlara yardımcı olan Prof. Dr. Nebahat Bulut çalışmasını bir adım ileriye taşıdı. Kadın doğum uzmanı, onkolog, ürolog, alerji doktoru, genel cerrah, patolog, radyolog, kalp damar cerrahisi uzmanı 10 doktorun desteğiyle proje sanal hastaneye dönüştü. Doktorlar MR, röntgen raporlarını tahlil ederek vatandaşlara yol gösteriyor.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların sağlık kuruluşlarına gitmesini önlemek bu sayede meslektaşlarının iş yükünü hafifletmek için “Raporumun anlamı ne?” projesi başlatan Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nebahat Bulut, projeyi bir adım öteye taşıdı. Aralarında kadın doğum uzmanı, onkolog, ürolog, alerji doktoru, genel cerrah, patalog, radyolog, kalp damar cerrahisi uzmanı 10 doktor projeye destek verdi. “Raporumun anlamı ne?” projesi adeta sanal hastaneye dönüştü.

 

HALKA GENİŞLİYOR

 

İlk olarak Yeni Şafak’ın gündeme getirdiği “Raporumun anlamı ne?” projesinin oldukça ilgi gördüğünü kaydeden Prof. Bulut, “Cerrahpaşa’dan bir profesörle yine sosyal medya üzerinden karşılaştık. Ona sordum ‘böyle bir projemiz var, destek olur musunuz’ diye, kabul etti. Vatandaşların ulaştırdığı mesajlarda MR, röntgen gibi raporların yanı sıra genel sağlıkla ilgili sorular da vardı. Bu nedenle onkolog, üroloji uzmanı, tıp hukuku üzerine çalışan arkadaşlarım vardı, onlara sordum. ‘Tabi ki katılırız’ dediler. Böylece halka genişlemeye başladı” dedi.

 

VESİLE OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

 

Sosyal medya üzerinden bazı hocaların “Sorularınız varsa sorabilirsiniz” şeklinde paylaşımlarda bulunduğunu gören Bulut, bu hocalarla iletişime geçerek halkayı genişlettiğini söyledi. Projenin kendi kendine çoğalan bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Bulut, “Vesile olduğum için mutluyum. Koronavirüs nedeniyle vatandaşların kafasında çok fazla soru var ve herkesin hemen bu sorulara yanıt verecek doktor akrabası olmayabilir. Büyük bir açık olduğunu hissediyordum. Çok yoğun bir geri dönüş var. Beş dakika telefonu elimden bıraksam hemen mesajlar yığılıyor. Sabahtan beri cevap verdiğim mesaj 500’den fazla” diye konuştu.

 

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

 

Atılan mesajların genel sağlık sorunlarının yanı sıra korona belirtilerini de içerdiğine dikkat çeken Prof. Bulut, “Hem doktorlar hastaları evde tutmak istiyor. Devletimiz hükümetimiz hastaların evde kalması yönünde çağrılar yapıyor. Aslında hastalar da evde kalmak istiyor. Atılan mesajlarda ‘hastaneye gidip sistemi kilitlemek istemiyorum ama sonucumu da merak ediyorum’ gibi ifadeler yer alıyor. Bu projeyi sağlıklı tutmak için elimden geleni yapacağım. Amaçtan sapmaması için çok dikkatli ilerliyoruz” diye konuştu. Bulut, vatandaşların sağlık kuruluşlarına gitmemesi yönünde çağrısını yineledi.

KAYNAK: Prof. Dr. Nebahat Bulut'dan sanal hastane: Raporumun anlamı ne? (yenisafak.com, 02.04.2020).

 

Yazar: HABER

CORONAVİRÜS SANAL HASTANESİ! İNTERNETTE GÖNÜLLÜ DOKTORLARA ULAŞABİLİRSİNİZ

Prof. Dr. Nebahat Bulut ve çok sayıda doktor sosyal paylaşım sitesi üzerinden oluşturulan 'Sanal Hastane' ile vatandaşlara gönüllü hizmet veriyor.

 'Sanal Hastane' projesi Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Bulut'un, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı bir paylaşımla başladı. Hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve 'evde kal' kampanyasına destek verilmesi adına Prof. Dr. Bulut'un oluşturduğu projeye pek çok hekim destek veriyor.

 

Üç gün içinde 60'ın üzerinde doktor, sosyal medya üzerinden hastalara gönüllü olarak online destek vermeye başlarken, hekimlere danışan hastaların sayısı da her geçen gün artıyor. Sanal hastanenin amacı, koronavirüs salgınına karşı bulaşmayı azaltmak adına sorunu acil olmayan kişilerin evde tutulmasına katkıda bulunmak.

 

Bir twitle başladı

 

 

Anestezist Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut, sanal hastane projesinin nasıl başladığını anlattı.  "Proje benim 19 Mart günü attığım bir tweetle başladı" diyen Bulut, şunları anlattı:

 

-"Ben 'Evde Kal' kampanyasını desteklemek, meslektaşlarımın yükünü hafifletmek ve hastalarımızın sorularına cevap vermek üzere ellerinde yazılı, basılı rapor ve tahlil sonuçları varsa bunları sosyal medya üzerinden bana gönderebileceklerine dair paylaşım yaptım. Amacım burada hastaneye gitmemesi gereken, aklında da hastalığıyla ilgili soru işaretleri olan kişilere ulaşmaktı. Bu paylaşımım 200, 250 kadar bir karşılık buldu. İnsanların tetkik sonuçlarını anlayabilecekleri şekilde açıkladım".

 

Çok sayıda doktor destek verdi

 

Sanal hastane kısa sürede çok sayıda doktora ulaştı. O doktorlar da gönüllü olarak vatandaşlar için hizmete başladı. Kendilerine koronavirüs belirtileriyle ilgili ulaşan hastaların da olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nebahat Bulut, şunları söyledi:

 

"Arayışımın sonunda birkaç hekim arkadaşımın Twitter hesaplarına ulaştım. 'Sanal Hastane' adında bir tweet atarak onların adını bu paylaşımın altına ekledim. Sonrasında çok sayıda hekim arkadaşımdan mesajlar almaya başladım. Sanal hastane paylaşımının altına kendi isimlerinin de eklenmesini istediler. Bu da hastalardan çok büyük bir karşılık buldu. Proje 30 Mart günü başladı. İlk gün 500 kadar mesaj aldım. O gün telefonu elimden bırakamadım. Şu an bir üniversite ya da özel hastane kadar kadroya ulaştık. Hemen hemen bütün uzmanlık alanlarından hekim arkadaşlarım var. Onlarla birlikte sorulara cevap veriyoruz."

 

Twitterdan aktifiz

 

Hastalar sosyal medya üzerinden hekimlere ulaşabilmek için önce Prof. Dr. Nebahat Bulut'un Twitter hesabına ulaşıyor. Bulut ise o hastaları ilgili doktorlara yönlendiriyor. "Soruların yüzde 50'si 'ateş, öksürük, ağrı var, bu Kovid-19 belirtisi olabilir mi' şeklinde oluyor" diyen Nebahat Bulut, "Diğer geri kalan kişiler yani esas hedef kitlemiz, hastaneye şu an gitmesi gerekmeyen, daha önce yapılmış bir tetkik sonucunun anlamanı merak eden kişiler. Bu kişiler de ellerindeki sonuçların fotoğrafını çekerek ya da görüntü bağlantısını bizimle paylaşarak sonuçlarını öğrenebiliyor. Şu an için çalışmamız Twitter üzerinden aktif şekilde" diye konuştu.

 

KAYNAK: Coronavirüs sanal hastanesi! İnternette gönüllü doktorlara ulaşabilirsiniz (internethaber.com, 02.04.2020).

 

Yazar: HABER

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör